Čtenáři portálu i60 se podíleli na oslavách 100 let republiky
Příběhy naší republiky, které psali čtenáři portálu i60

Čtenáři portálu i60 se podíleli na oslavách 100 let republiky

28. 10. 2018

Celkem 74 příspěvků se během uplynulých sedmi měsíců sešlo na portále i60 v rámci projektu Příběhy naší republiky. Jeho součástí byla i soutěž Jak šel čas. O vítězi této soutěže rozhodli hlasováním sami čtenáři. Tablet Lenovo získal pan Libor Ptáček.

Osobní příběhy autorů, jejich rodinných příslušníků či známých, nostalgické, napínavé i veselé vzpomínky na období od roku 1918 do dnešních dnů. To byly příspěvky, které určitě stojí za to si přečíst. Najdete je v dolní části homepage kliknutím na téma Příběhy naší republiky. Potěšilo nás, že se našim čtenářům podařilo zpracovat tolik zajímavých informací z historie naší země.

A protože víme, že zpracování těchto příspěvků bylo velmi pracné, rozhodli jsme se nejaktivnější autory Příběhů naší republiky ocenit. Dámy Ivana Kosťunová, Věra Ježková a Zuzana Pivcová a pan Oldřich Čepelka od nás obdrží rum Republika. Cenu předáme uvedeným autorům na setkání čtenářů dne 13. prosince.

 

kostel-radotin-1941-male.jpg

 

Jak šel čas
Velmi zajímavé příspěvky se sešly v soutěži Jak šel čas, jejímž cílem bylo představit čtenářům portálu i60 nejrůznější místa České republiky, a to z pohledu historického a současného. Soutěžící měli za úkol srovnat historické snímky zvoleného místa s nynější podobou. Škoda, že se do této soutěže nezapojilo moc čtenářů, protože její výsledky určitě stály za to a nasbírané materiály jsou velmi cenné.

Velkou pochvalu zaslouží dvě autorky - paní Alena Tollarová a paní Ilona Kolářová, které do soutěže přispěly hned několika články a bohatou fotodokumentací. Ale sešlo se i několik dalších pěkných příspěvků, a tak o tablet Lenovo nakonec soutěžilo pět příspěvků, které vybrala redakce.

A čtenáři o nich svým hlasováním rozhodli takto.

Libor Ptáček: Jak šel čas: A naposledy tam byla školka  (14 hlasů - vítěz soutěže)
Alena Tollarová: Jak šel čas na Řípu a pod ním  (11 hlasů)
Ilona Kolářová: Jak šel čas: Výletní zámeček Větruše v Ústí nad Labem  (3 hlasy)
Marie Bartošová: Jak šel čas klášterní zahradou. Broumov  (3 hlasy)
Hana Rypáčková: Jak šel čas ve Strakonicích  (2 hlasy)

Gratulujeme celkovému vítězi soutěže - panu Liboru Ptáčkovi a také dalším čtyřem dámám ke knižní ceně. A děkujeme všem čtenářům, kteří do této soutěže přispěli svým dobře zpracovanými články. Téma je rozhodně zajímavé natolik, že v něm lze pokračovat i v příštích měsících, byť jen nesoutěžně.

Příběhy naší republiky
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.1 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%