Zimní street style v zahraničí
Ilustrační foto: pinterest.com

Zimní street style v zahraničí

27. 10. 2018

Zajímavé kombinace nového a starého oblečení. Tak se dá nejjednodušeji vyjádřit to, co velmi často nosí lidé vyššího věku v zahraničních metropolích jako je New York, Paříž či Londýn. Právě tam často blogeři a módní fotografové loví snímky náhodných kolemjdoucích, kteří jim připadají zajímaví.

Stalo se módou fotit obyčejné, neznámé lidi na ulicích a pak jejich snímky zveřejňovat na portálech a v časopisech zabývajících se módou. Samozřejmě s jejich svolením. Jde o ty, kteří ochotně zapózují těm, kteří řeknou: Nezlobte se, že otravuju, ale líbíte se mi, jsem módní bloger, můžu si vás vyfotit?

Jedním z těch nejznámějších je Ari Seth Cohen, bloger, který jako první začal na ulici fotit lidi vyššího věku. Donedávna se totiž takoví lovci náhodně potkaných zajímavých lidí jaksi pochopitelně zaměřovali především na mladé slečny. Jenže tento muž si začal všímat dam ve věku nad šedesát. A ukazuje, že móda může být hrou, ať je nám dvacet nebo devadesát. V různých městech dělá momentky žen v seniorském věku, prostě žen, které ho něčím na ulici upoutaly.

Je dobré si takové fotky někdy prohlédnout. Proč? Protože pak mnohé ženy přejdou pocity typu: Nemám co na sebe, tohle se už na mě nehodí, toto je staré, to se si už na sebe nemůžu vzít. Ukazuje se totiž, že mnohé dámy, které jsou zvyklé se pohybovat celý život ve městech plných obchodů s nejnovější módou, ve skutečnosti často nosí bizarní kombinace starých věcí, mnohdy takových, které by jiné ženy už dávno označily za nenositelné. Neutrácejí za módní výstřelky, ale řadu let nosí věci kvalitní, které ladí do mnohdy podivných kombinací. Nebojí se barev, jsou evidentně hravé a odvážné.

Zkrátka, nic pro vyznavačky elegance a minimalismu. Takové cíle si blogeři vybírají, prostě  ženy něčím vybočující z průměru. Takže tady je malá ukázka toho, co vše se dá potkat v evropských metropolích v chladných dnech. Může to být inspirace pro blížící se zimu.

móda
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

24%

Ano, ale zatím jen částečně

16%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

13%