Létám ve snu i ve skutečnosti
Foto: autorka

Létám ve snu i ve skutečnosti

1. 11. 2018

Také jste měli nebo ještě míváte sny, ve kterých létáte? Kdysi jsem někde četla, že za to může chudokrevnost. U mě bych tomu věřila možná tak ještě při hubenosti v mládí, ale pak už sotva. Příčiny se tedy asi nedopátrám, ale určitě v něčem vězí.

Někdy jsem ve snu spíš kráčela než letěla. Na počátku bylo několik kroků jako při rozběhu na trojskok a najednou jsem stála a pak šla ve vzduchu a divila se, že se tam udržím. Jindy jsem na nějakém vyvýšeném místě klasicky rozpřáhla ruce a začala plout vzduchem tempy podobnými plavání stylem prsa. Někdy to byly lety třeba jen v místnosti nebo na zahradě, jindy ve větších výškách - nad městy, širokými údolími a vysokými horami. Jednou, a to bylo moje maximum, jsem letěla nad zeměkoulí, vnímala jsem její zaoblení, kontinenty i oceány.

V reálném životě jsem zatím letěla vždy jen s leteckými společnostmi a jednou vojenským speciálem. Zvláště po otevření hranic jsem takto letěla, kromě cest na dovolenou, v rámci svých služebních povinností ve vojenském archivu tolikrát, že už jsem si trochu zvykla. Leteckou dopravu mám ráda, ale určitý neklid zažívám hlavně při startu dodnes a jsem docela ráda zase na pevné zemi. V současnosti už letím jen jednou do roka na dovolenou a i to už záhy skončí. Delší lety mi nejsou fyzicky příjemné, takže let mimo Evropu bych si asi už nevybrala. Jedna senzibilka mi sdělila, že jsem v minulém životě havarovala s letadlem, proto na jedné straně záliba v létání, na druhé přetrvávající obavy. Věřím, že to mnohé z vás pobaví, ale nemusíte tomu věřit.

A moje Věřte - nevěřte? V jednom snu jsem přijela někam učit (to se mi díky dřívějšímu povolání němčinářky zdálo často) a ta třída byla podle sdělení někde úplně jinde než škola. Musela jsem se tam dopravit. Posadili mě do nějaké těsné kabiny, kde jsem byla sama. Když jsem se vydala na cestu, věděla jsem nabeton, že mířím "jinam", řekla bych, do jiného rozměru. Byla to pouhá fantazie nebo předzvěst toho, co mě čeká? Let na jinou planetu nebo do nebe? Nevím, jednou to jistě pochopím. A vám děkuji za pochopení už dnes.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%