Jednoduché dekorace z listí ozdobí váš byt
Ilustrační foto: pinterest.com

Jednoduché dekorace z listí ozdobí váš byt

18. 10. 2018

Někdo podzim nenávidí, někdo miluje. Každý ale musí uznat, že zlaté listí, které k němu patří, je nádherné. Někdo v něm jen tak rád brouzdá, někdo z něj umí vytvářet umělecké díla.

Málokdo někdy v životě odolal přinést si domů z podzimní vycházky nějaké mimořádně krásné zlaté či červené listy. Zpravidla je dáme mezi dva papíry a čekáme, že uschnou. Většinou zajímavá barva trochu vybledne, list je zkroucený, příliš křehký, tak ho pak vyhodíme. Existují však metody, jak podzimní listí uchovat krásně barevné a v takové kondici, aby nějaký ten týden i déle zkrášlovaly naše domy a byty.

Ideální je namočit je do směsi glycerinu a vody v poměru jedna ku jedné. Stačí směs nalít do igelitového sáčku, do něj umístit listí a pár dnů je tam nechat. Je třeba, aby v sáčku bylo co nejméně vzduchu, osvědčené jsou sáčky na suchý zip, ze kterých se vzduch vytlačí a ony se pak utěsní. Listí se pak uchová barevné a ne křehké, takže se z něj dají tvořit různé dekorace.

Někdo listí natírá bezbarvým lakem, někdo do něj ještě přidává třpytky. Jde o to, že se tak listy zpevní a uchová se jejich barva. Pak se dají například navazovat za stonky na nitě a tvořit z nich girlandy na zavěšení do oken. Nebo je na nitích zavěšovat na suché větve ve vázách. Nebo je třeba lepit na papír a tvořit z nich pozoruhodné obrazy.

Oblíbené jsou i věnce na dveře tvořené ze suchých listů. Nyní existuje spousta prodejen zaměřených na výtvarné práce všeho druhů a v nich se dá získat řadu cenných rad, jaký fixační prostředek či lepidlo se na podzimní listové dekorace osvědčuje nejlépe.

Takže, listí zlátne a padá. Je ten pravý čas si ho začít všímat a přestat podzim spojovat jen s nepříjemnými stránkami, jako například faktem, že se dny zkracují a ochlazují. Podzim je krásný, jen je třeba si toho umět všímat a využít to.

bydlení
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

14%