Věnec ozdobí vaše dveře. Můžete si jej sami vyrobit
Ilustrační foto: pinterest.com

Věnec ozdobí vaše dveře. Můžete si jej sami vyrobit

10. 10. 2018

Dříve rozhodně nebyly obvyklou ozdobou, v posledních letech se jejich obliba rozšířila. Na domovních a bytových dveřích se objevují věnce ve všech ročních obdobích, už dávno nejde jen o ty vánoční. Jak na ně?

Z obyčejných dveří dokáží udělat zajímavý objekt naznačující, že je za nimi domácnost, ve které žijí lidé, s vkusem a citem pro krásu. Mohou být jarní, letní, podzimní, zimní nebo vytvořené tak, aby vyjadřovaly nějakou sváteční událost, například Velikonoce či Vánoce. Dají se koupit, ale to správné kouzlo zpravidla mají ty, které si obyvatelé domu či bytu sami vyrobí.

Není na tom nic těžkého, v hobbymarketech či obchodech s pro kutily a umělce se nyní běžně dají koupit základy věnců z umělé hmoty, do které se snadno připevňují nejrůznější květiny či ozdoby. Stejně tak základ může sloužit drát smotaný do kruhu nebo kruh vytvořený z proutí.

Možností, jak vytvořit věnec na dveře je neuvěřitelné množství a kdo této zábavě propadne, velmi často pak vyrábí několik věnců ročně, podle toho, jak se období mění a co příroda nabízí. Protože někdo nedá dopustit na ty sestavené výhradně z přírodních materiálů, někdo naopak preferuje květiny a dekorace umělé, které vydrží v dobré kondici i několik let.

Každopádně je to hezký trend. Jde jen o to mít nápad, chuť si trochu zatvořit a naučit se věnec sestavit tak, aby ho nezničil první poryv větru nebo déšť. To znamená, že je rozdíl, zda je  na dveřích v chodbě činžáku, kde mu žádný vítr a déšť nehrozí nebo na venkovních dveřích domu, nad  nimiž není žádná stříška. No a pak nezbývá než doufat, že se žádnému sousedovi či kolemjdoucímu věnec nezalíbí natolik, že ho neukradne. Protože právě s tímto rizikem se milovníci tohoto způsobu výzdoby domů a bytů mnohdy setkávají. Ale přesto lidí, kteří si na dveře dávají věnce přibývá.

Tady je malá inspirace, jak krásné a rozmanité mohou být v různých ročních obdobích.

bydlení zahrada
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

14%