Zdánlivě nekombinovatelné. Ale proč ne?
FOTO: pinterest.com

Zdánlivě nekombinovatelné. Ale proč ne?

3. 10. 2018

Zelená s růžovou, pruhy s obrázky, fialová s hnědou, puntíky s květinami. Některé ženy jsou schopny obléknout si kombinace, které se jeví nekombinovatelné a výsledek je zajímavý. Pro někoho krásný, pro jiného výstřední, pro dalšího nemožný. Jenže móda má být hra.

Toto není nic moc pro vyznavačky minimalismu, nenápadnosti a klasiky. Tomuto stylu se někdy říká eklektický nebo individualistický. Je založen na názoru, že zkombinovat lze cokoli. Kdo ho má rád, musí však počítat s kritickými pohledy, protože se nelíbí každému.

V podobném stylu si lidé mnohdy zařizují i byty a domy, jde o interiéry, ve kterých je zkombinováno staré a nové, luxusní kousky s věcmi nalezenými ve sběrných dvorech, věci cenné historické s kýčovitými suvenýry za pár korun. V módě se tento styl projevuje třeba tak, že si jeho vyznavačka klidně vezme fialový svetr, žlutého pleteného kulicha a elegantní červené lodičky. K červenému kabátu růžovou šálu a k pruhovanému saku tričko s květinovým potiskem. Některá vypadá jako by šla na karneval, některá je ale právě díky tomuto stylu považována za odvážnou, kreativní a ve světě módy velmi uznávanou.

Vtip je v tom, že tento styl často vyznávají ženy velmi bohaté, které si prakticky mohou dovolit cokoli a nechtějí být součástí podobně oblečeného davu. Ovšem úplně stejně často ho vyznávají naopak ženy, které si nakupovat nové oblečení dovolit nemohou, a tak se naučily šmejdit v second handech, využívat velmi staré rodinné kousky a mistrně kombinovat nekombinovatelné.

Je to často styl umělců, bohémů, zkrátka lidí, kteří se nebojí vybočit z davu, ať jim je dvacet nebo osmdesát let. Tak tady je ukázka toho, co si pod takovým stylem představit.

móda
Hodnocení:
(4.9 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.