Inspirace předky – jak se vyhnout podzimním virózám?
Podzim bez kapesníků a záchvatů kašle

Inspirace předky – jak se vyhnout podzimním virózám?

27. 9. 2018

Nemusíte mít všechno! Rychlý nástup chladného počasí s sebou opět přinesl rýmy a kašle. V autobuse kýchá každý druhý a školou povinné děti si zase už od září předávají bacily. Zkuste to letos bez virózy!

Smrkové výhonky či propolis podpoří imunitu tak, že si budete moci užít podzim na výletech, houbách nebo ve společnosti přátel. Bez kapesníků a záchvatů kašle.

Naši předci od pradávna využívali v lidovém léčitelství účinné látky obsažené v mladých smrkových výhoncích. Pomáhaly jim totiž rozpouštět hleny, uvolňovat dýchací cesty, usnadňovat vykašlávání ale i tišit záněty.

Ještě dnes lidé připravují z čerstvých výhonků sirupy, tinkturu nebo náhražku medu.Největší oblibě se těší sirup, který na chladném místě vydrží uskladněný i několik měsíců a zachová si přitom všechny potřebné blahodárné účinky. I díky tomu mohou lidé z účinků smrkových výhonků těžit v průběhu celého roku, přestože sběr a zpracování je třeba stihnout na jaře.

Pokud jste letošní sklizeň mladých výhonků propásli, sáhněte po Kitl Smrkáčku BIO. Jde o přírodní sirup v BIO kvalitě, který neobsahuje žádnou zbytečnou chemii. Mladé smrkové výhonky, z nichž jej v podhůří Jizerských hor vyrábějí, jsou ručně sbírané. Smrkáček neobsahuje žádné konzervanty, má výrazné aroma a krásnou barvu. Užívat jej mohou jak děti, tak dospělí. Někdo si jej ředí vodou jako obyčejný sirup. Jiní preferují užívání po lžičkách. Krásně při tom vynikne jeho vůně i lahodná chuť.

Jestliže byste rádi byliny střídali, pořiďte si ke Smrkáčku i Kitl Meducínku. Tento originální medicinální sirup je doporučovaný v období chřipek, viróz a nachlazení. Účinné látky v něm obsažené pomáhají posilovat vlastní obranyschopnost organismu. Meducínku lze užívat nejen v případě nemoci, ale i preventivně, abyste viróze předešli. Vaše tělo díky ní získá propolis, vitamín C a současně i výtažky ze 4 léčivých bylin.

Kitl Smrkáček i Meducínka jsou k dostání v lékárnách, zdravých výživách a vybraných prodejnách BIO potravin, jejichž seznam naleznete na www.kitl.cz. Koupit je můžete i tomto v eshopu.

zdraví
Hodnocení:
(4.7 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%