Když se řekne klasika
FOTO: pinterest.com

Když se řekne klasika

22. 9. 2018

Jsou ženy, které celý život bezradně stojí před zrcadlem s větou: nemám co na sebe. Jsou ale i takové, které celý život nosí oblečení ve stejném stylu a takovou větu od nich nikdy neslyšíte. Jak na to, aby byla žena spokojená s tím, co má ve skříni?

Módní návrháři a stylisté tomu říkají klasika. Ti poněkud rozvernější k tomu přidávají výraz nudná klasika. Jenže bývá zvykem, že právě ženy, které vyznávají tento styl, ve výsledku vypadají lépe, než ty, které se řídí módními trendy a nakupují každou sezónu to, co je právě v obchodech.

Zejména ve vyšším věku poznávají vyznavačky takzvaně nudné klasiky, v jak velké jsou výhodě. Jejich šatník je v podstatě léta složený ze stejných či velmi podobných věcí. Nosí kalhoty, svetry, košile, vše je zpravidla jednoduché, v neutrálních barvách. Pro někoho nuda, pro někoho elegance, známka sebejistoty. Jenže její výhodou je, že se dá nosit řadu let, bez toho, aby žena musela stále utrácet za nové oblečení. U kvalitní košile se totiž nepozná, jestli byla koupena v roce 2000 nebo v roce 2018.

Pokud je její střih klasický, materiál kvalitní a nositelce sluší, ve výsledku v ní žena třeba vypadá lépe, než žena jiná, která si právě koupila košili úplně novou, jenže lacinou, nekvalitní, střihu, který za rok omrzí a ještě jí ani nesedí.

Takže tady je malá inspirace, co si představit pod pojmem klasika. Ano, pro někoho nudná klasika. Pro někoho ovšem celoživotní osvědčený styl.

móda
Hodnocení:
(4.8 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

14%