Podzimní dekorace. Jak na ně?
Ilustrační foto: pixabay.com a pinterest.com

Podzimní dekorace. Jak na ně?

14. 9. 2018

Barevné listí, dýně různých tvarů, suché plody, trávy. To vše nabízí blížící se podzim nejen k podívání nebo fotografování. Je ideálním obdobím také pro ty, kteří rádi zkrášlují své okolí.

Někdy stačí málo. Velká suchá kytice ve starém rozbitém džbánku nebo váze, kterou léta nikdo nepoužíval. Nebo věnec na dveřích. Nebo plody naaranžované na misce uprostřed stolu. Jsou lidé, kteří z takového mála dokáží vykouzlit dekorace, které jejich byty, domy či zahrady odliší od jiných. A nic je to nestojí, jen procházku do lesa, luk nebo prostě jen rozhlížení se kolem sebe, ať jdou kamkoli.

Zajímavá suchá odkvetlá rostlina se v tomto období vyskytuje kdekoli, jen to chce umět se kolem sebe dívat. Někteří lidé naopak za dekorace odlišné pro každé roční období utrácejí stovky i tisíce korun v zahradnictvích či hobbymarketech. Je samozřejmě na každém, jestli si raději koupí něco takzvaně hotového nebo to hotové dokáže mistrně zkombinovat s věcmi z vlastní zahrádky či okolí nebo preferuje výhradně ruční domácí tvorbu, která nestojí ani korunu.

Ať je to tak nebo tak, pořád je to lepší, než měnící se roční období nevnímat a nijak na ně úpravou svého okolí nereagovat. Právě v tom je totiž život krásný. V tom, že se mění spolu s ročními obdobími, že je každé jiné, že každé se dá prožít v prostředí, které je odlišné od toho předešlého. Tak by bylo škoda nevzít na vědomí, že se blíží barevný podzim a neoslavit ho třeba právě nějakou tou zajímavou dekorací v zahradě, domě či bytě.

Tady je malá inspirace.

zahrada
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

16%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

14%