Žena jako inspirace: Linda Rodin a její Winky
Ilustrační foto: pinterest.com

Žena jako inspirace: Linda Rodin a její Winky

11. 9. 2018

Je jednou z dam, které nyní ve světě udávají styl a inspirují ženy vyššího věku. Ráda se obléká v second handech, přitom pracovala jako stylistka pro velmi bohaté ženy. Blíží se jí sedmdesátka, ale právě v tomto období je na vrcholu.

Je přesně ten typ, který u někoho vzbuzuje nelibost, zatímco jiní lidé ji obdivují. Trochu provokuje svým vzhledem, ale každopádně je dobré ji znát. Proč? Protože je jasnou ukázkou trendu, o kterém se nyní stále mluví. A sice toho, že po šedesátce si žije lépe, než v době, kdy jí bylo třicet či čtyřicet. Linda si dokázala vybudovat image, pozici, prestiž a teď si to užívá.

Seniorský věk, který dříve u mnoha žen vzbuzoval strach, je v jejím podání zábava a krása. A i když je to třeba trochu pozlátko a Linda dobře ví, že skutečný život je často těžký, nedá se jí upřít, že její veselost je téměř nakažlivá. Bývala prodavačkou v knihkupectví, editorkou a stylistkou v módním časopise.

Móda vždy byla jejím koníčkem. Živila se jí, ale nikdy v módním světě nebyla celebritou. Spíše řadovou zaměstnankyní, dá se říct. V kuchyni svého bytu se bavila tím, že míchala z různých ingrediencí kosmetiku a sama ji používala. Před asi deseti lety se jí podařilo připravit kosmetickou řadu na základě italských olejů, kterou dala vyzkoušet různým známým ženám, herečkám, modelkám, se kterými se při práci setkávala. A jim se zalíbila. Vznikla kosmetická značka Rodin, Linda si založila svůj blog, účet na instagramu a už se její život rozjel.

„Připadalo mi těžké stárnout v době, které vládne kult mládí, ale už vím, že stárnutí je takové, jaké si ho člověk udělá. Jsou samozřejmě věci, které neovlivníme, například nemoci a ztráty blízkých, ale o to víc je třeba žít a nebát se,“ říká.

Vybočuje z řady tím, že si zásadně nebarví vlasy. Její modely jsou poněkud extravagantní. A fotí se zásadně se svým pudlíkem jménem Winky. Takže dříve by se možná řeklo, že jde o poněkud pomatenou paní vyššího věku, která se shlédla ve svém čoklíkovi. Jenže nyní je vše jinak.

Linda je známou ženou, která je zvána na společenské akce, vycházejí s ní rozhovory a stala se ikonou žen, které chtějí stárnout vesele. A samozřejmě všech, kteří mají rádi pudlíky. Tak tady jsou, Linda a Winky, trošku bláznivá, ale sympatická dvojka.

Inspirace pro ženy móda
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

24%

Ano, ale zatím jen částečně

16%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

13%