Tipy, jak být svěží a krásná i na podzim
Pleť vyžaduje po létě speciální péči

Tipy, jak být svěží a krásná i na podzim

7. 9. 2018

Přinášíme několik praktických tipů, jak si během podzimu udržet co nejdéle letní pohodu a krásnou pleť, protože i ona si po létě vyžaduje speciální péči, stejně jako vaše řasy nebo celé tělo. 

1. Dopřejte pleti pořádnou očistu
„V létě nastavujeme svoji pleť slunečním paprskům a dodáváme jí tak důležitý vitamín D. Jenže právě sluneční paprsky pleť nadměrně vysušují, proto je na podzim často dehydrovaná a unavená. Z těchto důvodů je nutné zbavit pleť všech nečistot, zrohovatělé vrstvy i odumřelých buněk a pečlivě se postarat o její dostatečnou hydrataci,“ říká kosmetická odbornice Denisa Jasinská z kosmetického blogu Inspirace.essente.cz. Základem správné péče je důsledné čištění pleti, nejlépe mycími emulzemi, které obsahují AHA kyseliny. Ty pokožku jemně, ale důkladně očistí a připraví ji na vstřebávání účinných látek. 

2. Hydratujte, hydratujte, hydratujte
Na trhu je spousta kosmetických přípravků, co se ale týká hydratace, soustřeďte se na ty, které obsahují kyselinu hyaluronovou. Ta je lidskému tělu vlastní a kůže obsahuje až 50 procent  z jejího celkového množství, které se nachází v našem těle. Díky svým hydratačním schopnostem je pro naši pleť nenahraditelná, a protože nám jí s přibývajícím věkem ubývá, je třeba ji doplňovat. 

3. Pomozte si peptidy
Pokud vás po létě trápí nové vrásky, pořiďte si přípravky s peptidy, které vám pomohou v boji proti předčasnému stárnutí pleti. Peptidy umí působit v nitru buněk a podpořit je v tvorbě potřebných kolagenových a elastinových vláken. 

4. Dejte vláhu svému tělu
Sluníčko, moře, chlor v bazénu – to všechno naši pokožku značně vysušuje. Vláčnost a hebkost jí můžete dodat pomocí sprchových micelárních olejů. 

5. Místo miniřas vějíře
V letních měsících se líčíme méně, ale přesto dostanou naše řasy pořádně zabrat. Pořiďte si Sérum pro růst řas, které obsahuje účinné přírodní látky. 

péče o pleť
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.