Staří a tetovaní. Proč ne?
FOTO: pinterest.com

Staří a tetovaní. Proč ne?

29. 8. 2018

Potkat nyní pána či dámu vyššího věku s rozsáhlým barevných tetováním je výjimečné. Ovšem až zestárne dnešní mladá generace, bude tetování na seniorech naprosto běžné. Jak to bude vypadat?

Nikdy dříve nemělo tolik lidí tetování jako nyní. Přijít teď na pláž a nemít takzvanou kérku, jste už výjimkou. Pryč je doba, kdy bylo tetování spojováno s pobytem v kriminále, v lepším případě s životním stylem motorkářů a drsných chlapíků. Tetování mají mladé maminky, studentky, právničky, učitelky. Mají je ženy, muži, holky, kluci, tak trochu to vypadá, jako by se nyní lidé předháněli v tom, kdo ho má rozsáhlejší, výraznější, barevnější.

Po nohách se vinou hadi, ze spodních dílů plavek vykukují rozmanité obrazce, na rukách jsou barevné květiny a nápisy všeho druhu. Těla mnohých připomínají malířská plátna.

Společnost se tím samozřejmě dělí na dvě části. Jedni tuto módu s nadšením přijali a nechávají si na těla přidávat další a další obrázky a nápisy, druzí s opovržením říkají: No to je fuj.

Pravda je, že současná starší generace je zřejmě poslední generací s takzvaně čistou, tedy nepotetovanou kůží. Další, která bude stárnout po ní, už bude ve vyšším věku barevná, pomalovaná, popsaná. Otázkou je, jak všechny ty obrázky, které si lidé na sebe nechávají dělat v mladém s středním věku, budou vypadat, až kůže povadne, až se na ní objeví vrásky, pigmentové skvrny, zkrátka normální průvodní jevy stárnutí.

Tak tady je pár snímků, které naznačují, že už nyní se takto vyzdobení senioři vidět dají. Jak už to v takových případech bývá, někdo řekne, že je to krása. Někdo řekne, že ošklivost. Tak jak se vám líbí?

móda
Hodnocení:
(2.7 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

24%

Ano, ale zatím jen částečně

16%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

13%