Když květiny léčí
Ilustrační foto: pixabay.com

Když květiny léčí

22. 8. 2018

Existuje 38 květů, z nichž lze správným zpracováním získat vonné esence. Ty pak našemu tělu dodají harmonii a psychické i fyzické zdraví. Řeč je o Bachově terapii. 

Tato léčebná metoda je založena na předpokladu, že zdravotní problémy jsou důsledkem pošramocené psychiky. To, že příroda v určitém smyslu odpovídá lidské duši, věděl již na začátku minulého století anglický lékař Edward Bach. Zjistil, že v rostlinách se skrývají vibrace odpovídající vibracím lidské duše. Odtud byl jen krůček k objevení těch správných druhů květin, jež dokážou navodit ztracenou rovnováhu a klid, harmonizovat mysl, a tím nastartovat přirozenou obranyschopnost organizmu. Jejich esence neodstraní nemoc jako takovou, slouží však jako pomocný prostředek k překonání toho, co symptomy choroby způsobilo. Tím napomáhají k uzdravení těla i duše. 

Komu pomohou
Základem správného efektu esencí je zamyšlení se sami nad sebou. Obecně lze říci, že pomohou téměř s jakýmkoli problémem, obavou nebo strachem, depresí, vyčerpáním nebo i s nízkou sebedůvěru a při problémech s koncentrací. „Bachovky“ doporučují i mnozí lékaři, například internisté či neurologové, a je možné jejich účinky kombinovat s jakýmkoli jiným způsobem léčby. Hodí se pro každý věk, tedy i pro děti. Terapie nemá žádné vedlejší účinky, ani kontraindikace.

Vyrobeno v přírodě
Esence jsou vyráběny z květů volně rostoucích planých rostlin. Následně se nechá květ vyluhovat na slunci ve skleněné nádobě s čirou vodou. Tato fáze trvá zhruba 3 – 4 hodiny, po té se z nádoby květy vyjmou a přefiltrovaná tekutina se ještě konzervuje bio koňakem. Ano, vše je 100% bio a 100% přírodní - květy i konzervační látka, v tomto případě koňak v bio kvalitě. To je kompletní postup zpracování květů kvetoucích v pozdním jaru a v létě. Z alkoholu nemusíte mít strach. Kapky ho totiž obsahují minimální množství, jež ihned vyprchá.

Jak to funguje
Bachovy květové esence jsou založeny na podobném principu, jako homeopatie. Se svým problémem přijdete za terapeutem, který vám na základě psychologického testu či pohovoru vybere vhodné esence nebo jejich kombinaci. Užívají se převážně vnitřně, nejčastěji po kapkách, jež se přidají do nápoje a vypijí.   

 

Eva Šarfová

 

 

 

 

bylinky
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.