Barvení vlasů v pohodlí domova
Ilustrační foto: ingimage.com

Barvení vlasů v pohodlí domova

2. 8. 2018

Potřebujete zakrýt šediny, oživit odstín vlasy vyšisovaný od sluníčka nebo jste se rozhodla pro úplně nový odstín vlasů? Pak můžete zamířit do salonu a nechat vše na odborníkovi nebo si dopřát barvu doma. Je to rychlé a hlavně o dost levnější.

Jestliže ale chcete vypadat stejně krásně jako modelka na obalu barvy, je třeba držet se daného návodu a několika dobrých rad a tipů, které právě přinášíme. V poslední době jsou už na trhu k dispozici kvalitní barvy obsahující látky, které o vlasy během barvení intenzivně pečují, takže se nemusíte bát poškození.

Jenže pozor! Jakkoli je dnes barvení vlasů běžnou záležitostí, nehodí se pro každého. Aplikaci barvy nelze doporučit, pokud jste přecitlivělí na složky barev, trpíte ekzémem či astmatem (v takových případech se určitě poraďte s lékářem) nebo máte silně poškozené vlasy.

Ještě než začnete:

· Několik dnů před barvením se snažte nepoužívat kondicionéry a vlasové kúry. Ty totiž uzavírají povrch vlasu, barva do něj hůře proniká a výsledek barvení by nemusel být tak intenzivní.
· Barvení vlasů si naplánujte tak, abyste měla sama na sebe alespoň dvě hodiny času a klidu. Ideální je situace, kdy budete třeba sama doma, a do koupelny se za vámi nebudou dobývat ostatní členové rodiny.
· Vlasy před barvením permanentní barvou nemyjte, je třeba, aby na pokožce zůstal ochranný film. Ten brání podráždění pokožky.
· Pokožku kolem čela, uší a na krku namažte krémem (zejména pokud nanášíme tmavou barvu), vyhnete se tam nepříjemným flekům.
· Připravte si celý obsah balení barvy, sklenici nebo misku k přípravě směsi, starý ručník k ochraně oblečení, hřeben nebo štětec na vlasy k nanášení barvy, hřeben s řídkými zuby, nůžky, hodinky nebo kuchyňský budík.
· Těsně před barvením si udělejte test kožní snášenlivosti, který najdete v každém návodu. Ten si nezapomeňte přečíst!

A co s odrosty?
Než se nadějete, vlasy začnou odrůstat a brzy se začne u hlavy objevovat váš původní barevný odstín nebo šediny. Není potřeba barvit pokaždé celou délku vlasů, zaměřte se jen na odrosty. Použijte však vždy nové balení barvy, pokud máte namíchanou směs, nesnažte se ji někde v ledničce uchovat na příště. Můžete si zkusit oddělit část komponentů pro barvení pro další použití, pokud nebudou smíchané. Výrobci to však nedoporučují, protože pak nemohou zaručit barevný výsledek. Velice praktické je použití sprejů na zakrytí odrostů. Nabízí je například značka Syoss, a to hned v několika odstínech a za příznivou cenu.

Barvu si hýčkejte
Abyste prodloužili životnost barvy a zachovali lesk, používejte vlasovou kosmetiku určenou speciálně pro barvené vlasy: šampony, kúry, stylingové produkty. Chybu neuděláte, když vyzkoušíte například přípravky řady Gliss Kur Ultimate Color, která nabízí kromě šamponu a balzámu i výživnou regenerační masku. Pokud vám vlasy po několika týdnech vyblednou, můžete barvu oživit pomocí přelivů, které obnoví svěží odstín i lesk do té doby, než si vlasy znovu obarvíte permanentní barvou.

Na co si dát doma pozor
Doma bychom nikdy neměli barvit vlasy velmi dlouhé, poškozené, odbarvené, melírované nebo barvené složitou kombinovanou technikou. Rozhodně nelze pro domácí barvení doporučit změnu barevných odstínů o více než 5 stupňů nebo barvení tmavých vlasů na blond. Barvení takových vlasů je vždy lépe svěřit do rukou odborníka.      

   

Eva Šarfová pro portál i60

 

 

 

 

vlasy
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%