Začal Oktoberfest
s předraženým pivem

Začal Oktoberfest
s předraženým pivem

22. 9. 2012

V bavorské metropoli Mnichově začal 179. ročník největších pivních slavností na světě, proslulý Oktoberfest. Organizátoři věří, že letos návštěvníci vypijí nejméně sedm milionů litrů zlatavého moku. A to i přesto, že pivo na festivalu tradičně podražilo a jeden litrový tuplák vyjde až na rekordních 9,50 eura (asi 237 Kč).

Oktoberfest však není jen pivo. Pro návštěvníky zábavního areálu na Tereziánské louce nedaleko centra Mnichova jsou přichystány desítky pouťových atrakcí a všemožná kulinářská lákadla, včetně populárních perníkových srdcí, která patří k oblíbeným suvenýrům. Letos je jejich zakoupením možné podpořit i čistotu ovzduší a k dostání má být také údajně největší perníkové srdce na světě.

Vstup na Oktoberfest je zdarma, nově ale platí zákaz přinášet si vlastní pití a skleněné lahve. Pořadatelé doufají, že do 7. října na slavnosti zavítá nejméně šest milionů lidí, mezi kterými je každoročně i mnoho cizinců, včetně Čechů. Loni si tuto akci nenechalo ujít 6,9 milionu návštěvníků, kteří vypili rekordních 7,5 milionu litrů silného bavorského piva.

festival
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.