Stará a bez peněz. Přesto půvabná
Ilustrační foto: ingimage.com

Stará a bez peněz. Přesto půvabná

30. 7. 2018

Nemohu si dovolit utrácet, nevypadám už jako dříve. Tak je zbytečné přemýšlet nad módou a kosmetikou. To si časem začne říkat mnoho žen. Mnohdy rezignují zbytečně. Už dávno neplatí, že půvab musí být spojený s penězi a mládím.

Vzdát starost o to, jak žena vypadá, je jasnou známkou toho, že vzdala celý život. Jistě, jsou období, kdy mají mnohé ženy velké starosti, například zdravotní problémy, ať už se samy se sebou nebo s příbuznými, a tak jim móda a kosmetika připadají jako naprostá zbytečnost, na kterou jim nezbývají síly, čas, peníze. Ale přesto se dá vždy zabojovat a dát světu najevo: Nevzdávám to, jsem pořád zajímavá žena. Jak na to? Tady je několik tipů.

Není třeba stále měnit oblečení. Nezoufejme nad tím, že si nemůžeme kupovat stále nové a nové hadříky, jak jsme často byly zvyklé v době, kdy bylo lépe. Mnohé celebrity považované za vzory stylu a vkusu, často nosí v podstatě stále stejné věci. Našly totiž svůj styl. Takže vůbec nevadí, když žena nosí stále stejný černý rolák nebo stále stejnou bílou košili. Není to známka toho, že si nic dalšího nemůže dovolit, ale známka toho, že se v tomto prostě cítí dobře. Má svůj styl.

Lakujte. Lak na nehty se dá pořídit klidně i za dvacet korun. Stojí minimum, ale udělá hodně radosti, parády. Lakujme. Neříkejme, že už máme staré vrásčité ruce, na které se lak nehodí. Že stále něco děláme, tudíž se hned sloupe. Nalakované nehty jsou symbolem dámy, ženy, která je ženou za každých okolností. A hlavně, lak stojí opravdu pár korun, stačí se jen prohrábnout tou obrovskou nabídkou, všímat si slev. Taková červená barva je věčným symbolem dámy, i kdyby šlo o dámu, která se právě rýpe na zahrádce. 

Pečujte o nohy. Ztvrdlá ošklivá kůže na patách se, bohužel, s přibývajícím léty, objevuje stále častěji. Stačí se v teplých dnech rozhlédnout kolem se. I když má žena krásné drahé sandály, jak z nich koukají tvrdé rozpraskané zčernalé paty, zle je. Takže pečujme o nohy, co to jde a když to nejde, nahraďme sandály balerínami či tenkými teniskami.

Odlišme se. Neříkejme, že to či ono se už od určitého věku nehodí. Nedívejme se, co nosí stejně staré sousedky či kamarádky. Když jsme byly mladé, chtěly jsme se odlišit, zaujmout, provokovat. Tak proč se k tomu nevrátit? Proč si na hlavu neuvázat barevný šátek, který roky leží v šuplíku? Nebo připnout si tu obrovskou brož, kterou jsme si koupily před třiceti lety připadá nám absolutně nemoderní a nemožná? Nic to nestojí a může to být zábavné.

Pozor na velké změny. Přistupujme opatrně k nabídkám kadeřnic, které nám chtějí výrazně změnit barvu vlasů nebo kosmetiček, které nám chtějí vytrhat obočí a namalovat dlouhotrvající barvou úplně nové. Pokud nemáme dost peněz na to, abychom chodily ke kadeřnicím a kosmetičkám často a pravidelně, je lepší vsadit na přirozenost. Lepší jsou šedé vlasy, než vlasy rezavé s pěticentimetrovou šedivou pešinou, která světu jasně dává najevo, že majitelka nemá čas, sílu, náladu nebo peníze na to, aby šla ke kadeřnici.

Věřme si. Říká se, že krása vychází zevnitř. Mnozí to považují za frázi. Jenže pak se rozhlédneme kolem sebe a často zjistíme, že se nám více líbí žena, která není výrazně krásná ani oblečená podle poslední módy. Je prostě zajímavá. Zajímavější, než dáma, která si může dovolit každý měsíc utrácet tisíce za to, aby byla dokonalá. Jenže dokonalost je někdy spíše odrazující a ve vyšším věku to platí dvojnásob.

móda
Hodnocení:
(4.9 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

24%

Ano, ale zatím jen částečně

16%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

14%