Šedesátkou to teprve začíná
Zakladatel Neurokoučinku v ČR Vladimír Tuka

Šedesátkou to teprve začíná

25. 7. 2018

Vyplatí se vždy na všechno připravit. Tento přístup je třeba uplatnit i v jednotlivých fázích života. Snad nejtěžší období pro člověka je přechod z aktivního života do důchodu.

Vzhledem ke stále rostoucí dlouhověkosti stojí za to naplánovat si, co budeme dělat. Čeho chceme ještě dosáhnout, co se chceme ještě naučit a jak budeme trávit volný čas.

Prvotní šok přechodu do penze je pocit vykořenění a osamělosti. Ukáže se, že většina těch, kteří vás vyhledávali a komunikovali s vámi, to dělala proto, že vás potřebovali. Váš životní rytmus se značně zpomalí. A v kontrastu k tomu máte pocit, že nic nestíháte a že za vámi není vidět žádná práce.  

„Každý z nás je sobě vlastním koučem. Jenom my sami máme v rukách svůj osobní rozvoj, který nikdy nekončí,“ říká Vladimír Tuka, zakladatel Neurokoučinku v ČR. Tato metoda pomáhá především porozumět sám sobě a i ostatním.

Portál i60.cz požádal Vladimíra Tuku o přípravu letního seriálu z oblasti lidské psychiky. Jeho cílem bude v krátkých autorských sloupcích objasnit, jak se s novou životní situací vyrovnat. Tématem těchto příspěvků bude například: psychická příprava na období penze, vyrovnání se s novou etapou života, role rodiny a přátel, smysl plánování pro další rozvoj člověka, neztrácet víru sám v sebe, naučit se čelit negativním náladám, udržovat komunikaci s okolním světem a význam pravidelného sledování událostí.  

Uvedený seriál ukončí nabídka Dr.Vladimíra Tuky k poskytování tzv. telekoučinku. Zájemci budou mít možnost vyčerpat po dobu třech měsíců dvanáct hodinových rozhovorů s koučem. V úvodní části si klient spolu s koučem ním stanoví, co chce řešit, zda má plán, jak toho dosáhnout. Kouč na druhé straně telefonu ho svými cílenými otázkami povede k cíli jeho snah. Je to jedinečná příležitost probrat s erudovaným odborníkem svoje záměry a připravit si cestu k jejich realizaci.Této možnosti budou moct využít čtenáři portálu i60.cz zdarma.  

„Telekoučink využívá poznatků moderní neurovědy. Naši klienti jsou velmi překvapeni, čeho všeho jsou pod vedením zkušeného kouče schopni dosáhnout. Dnešní šedesátníci mohou uvažovat v horizontu minimálně dvaceti let, vysvětluje Vladimír Tuka.

neurokoučink psychika
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.