Elegantní dáma. Jak vlastně vypadá?
Ilustrační foto: pinterest.com

Elegantní dáma. Jak vlastně vypadá?

2. 9. 2018

Když se řekne elegance, každý si představí něco jiného. Někdo paní v kostýmku a klobouku, jiný ženu v džínách, bílé košili a saku. Móda je nyní rozvolněná, padly mnohé předpisy, co se pro koho a k jaké příležitosti hodí.

Přesto se většina žen čas od času dostane do situace, kdy cítí, že je třeba ze sebe elegantní dámu udělat. A bývá to problém. Některá žena se zkrátka v šatech a na podpatcích necítí. Mnohdy nic takového ani v šatníku nemá.

Bývá to čím dál častější jev u žen vyššího věku, které chodí oblečeny ležérně, pohodlně. Když pak mají vyrazit na nějakou slavnostní příležitost, vytáhnou ze skříně nějaké staré květované šaty, na kterých je znát, že už tam visely bez povšimnutí hodně dlouho. Obléknou je a místo toho, aby si řekly, že jim to sluší, že jsou takzvaně za dámu, připadají si jako usedlé babičky a těší se, až ty šaty zase skončí zpět ve skříni.

Problém je v tom, že čím je žena starší, čím déle žije v penzi, tím méně si může dovolit utrácet za nové šaty či kostýmky. Zejména, pokud je nemá kam vynosit, pokud nechodí pravidelně do divadla, na plesy či jiné společenské akce. Mnohé ženy proto raději investují do kvalitních kalhot, bund, svetříků a pohodlných bot, protože vědí, že je více vynosí, že více vyhovují jejich životnímu stylu, který třeba vystihují nákupy, výlety do přírody, procházky s pejskem. Ano, v městské hromadné dopravě nebo v autě se opravdu cestuje špatně, když má žena kostýmek a vysoké podpatky. Přesto má snad každá žena v životě okamžiky, kde se chce změnit, vybočit ze svých všedních dnů, zkrátka líbit se. To znamená, být ženou, dámou, elegantní dámou. A všimněme si, jak muži často zmiňují, že se jim líbí, když jsou ženy upravené, elegantní, v šatech či sukních.

Tak co s tím?
Pravidla, která dříve určovala, že dáma má mít klobouk a rukavičky, a přesně stanovila, v jakém typu oblečení se má na tu či onu příležitost jít, už dávno padla. Je tedy na každé ženě, co si pod pojmem elegantní dáma představí. Je dobré občas nad tím zapřemýšlet, protože právě ve vyšším věku hrozí, že z ženy snažící se výjimečně dosáhnout elegance se někdy stane poněkud přeplácaně oblečená paní babičkovského vzhledu, přestože jindy, když má džíny a košili, je to šmrncovní šedesátnice.

Tak tady je malá inspirace, co vše si můžeme pod pojmem elegantní dáma představit. Ale samozřejmě nemusíme, je na každé ženě, jaká měřítka elegance si nastaví sama.

móda
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

16%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

14%