Pět akcí, které nevynechat o prázdninách
Týden kultury na Valašsku.

Pět akcí, které nevynechat o prázdninách

26. 7. 2018

Většina divadel v létě nehrají, zavřené jsou i koncertní sály. Ke slovu ovšem přicházejí letní divadelní scény pod širým nebem a venkovní festivaly. Co letos v létě nevynechat?

Shakespearovské slavnosti
V Praze, Ostravě, Brně a sousední Bratislavě ožívají venkovní divadelní prkna shakespearovskými slavnostmi. Nejbohatší program nabízí podium na Pražském hradě, kde do konce sezony uvidíte Mnoho povyku pro nic, Hamleta, Večer tříkrálový, Romea a Julii či Dobrý konec všechno spraví. Na podiu HAMU pak v srpnu připravují Sen noc svatojánské či Veselé paničky Windsorské. V Brně se chystá Mnoho povyku pro nic a Večer Tříkrálový, Ostrava se může v srpnu těšit na Sen noci svatojánské či Komedii omylů. Obsazení je hvězdné, stejně jako kulisy – v Brně se hraje na Špilbergu, v Ostravě na Slezkoostravském hradu.

Akrobatická night show na Stezce v oblacích
Už podruhé je možné zažít ojedinělou podívanou na Stezce v oblacích na Dolní Moravě, kde se odehraje noc plná barev a dechberoucích zážitků.  V sobotu 4. 8. ve 21:00 vypukne akrobatická night show, kdy se vám představí provazochodci a akrobati ve výškách, poslechnete si taneční orchestr Timbre Music, a to vše za impozantního osvětlení, které zážitek ještě umocní. Dolní Morava je středisko ležící v masívu Králického Sněžníku.

Otáčivé hlediště v České Krumlově
Verdiho Trubadůr, Balet Valmont, Janáčkovy Příběhy lišky Bystroušky od režisérského dua SKUTR, Pes baskervilský v režii slavného Petra Zelenky – tato a další zajímavá přestavení jsou letos vidění na Otáčivém hledišti v Českém Krumlově.

Letní Letná v Praze
Již za měsíc – od 15. srpna do 2. září – odstartuje v Praze Mezinárodní festival Letní Letná, který představí nejrůznější podoby nového cirkusu, jehož tvůrce spojuje schopnost vyjádřit pohybem, tancem, akrobacií, ale i hudbou a světlem překvapivé pohledy na svět. Vystoupí zde řada českých i zahraničních hvězd. Doporučit lze zahajovací představení s názvem De Nova Stella, které vzniklo speciálně pro Letní Letnou a kde předvede své schopnosti více než 30 artistů, klaunů, tanečníků a muzikantů z České republiky i ze zahraničí pod vedením geniálního Daniela Gulka.  

Týden kultury na Valašsku
V rezortu Valachy ve Valašských Velkých Karlovicích se od 22. do 29. srpna koná Týden kultury na Valašsku. Cirk La Putyka přiveze Slapstick Sonatu (22. 8.), Městské divadlo Zlín – Splašené nůžky (24. 8.). Vyrazit je možné na oblíbenou one man show Caveman (26. 8.). Dorazí i herec Jaroslav Dušek s oblíbeným představením Čtyři dohody či Pátá dohoda (27. – 29. 8.). Představení se konají v cirkusovém šapitó, které bude postaveno na parkovišti u Ski areálu Razula pod Spa hotelem Lanterna.

naše tipy
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%