Hodinky s GPS lokátorem pro seniory vás zbaví starostí
FOTO: cel-tec.cz

Hodinky s GPS lokátorem pro seniory vás zbaví starostí

21. 7. 2018

Stáří by mělo být důstojné, ale často s sebou přináší ztrátu paměti, problémy s orientací v neznámém prostoru nebo celkovou zmatenost. Pokud vám člen rodiny v pokročilém věku dělá právě tyto starosti, pořiďte mu hodinky s GPS lokátorem pro seniory.

Vypadají moderně, jejich ovládání je velice snadné a díky nim budete mít perfektní přehled, kde se zrovna senior nachází. Ten vás zase může v případě nouze snadno kontaktovat, protože hodinky fungují současně jako telefon. Také z nich lze zasílat textové zprávy, hlasové zprávy nebo fotografie. To vše usnadní případné nalezení seniora.  

Hodinky s GPS lokátorem pro seniory určí s přesností na 5 metrů polohu osoby, která je má na ruce. Tam, kde tento signál chybí, což mohou být například budovy, poslouží veřejná wi-fi síť nebo síť LBS. Výhodou je, že senior si může nastavit takzvanou bezpečnou oblast neboli geofence, ve které se pravidelně a bez rizik pohybuje. Jakmile z ní vystoupí, přijde vám upozornění na mobil. Tím lze předejít situaci, aby senior na neznámém místě nezabloudil.  

Výborným pomocníkem je i SOS tlačítko. Když ho senior stiskne, vytočí vaše telefonní číslo. Vám navíc přijde upozornění, že tlačítko bylo aktivováno.   V případě, že si potřebuje starší člověk popovídat nebo se na cokoli zeptat, může využít hodinky s GPS jako telefon, díky němuž lze kontaktovat až 15 telefonních čísel.    Hodinky obsahují řadu dalších funkcí, které jsou zajímavé nejen pro jejich nositele, ale i pro vás. Dozvíte se například, když si váš příbuzný tyto hodinky sundá, když opustí bezpečnou oblast nebo pokud se baterie rychle vybíjí.  

Senior zase ocení, že hodinky umí spočítat kroky, které na vycházce ušel. Mají také vestavěný fotoaparát a lze je propojit s dalšími 4 stejnými hodinkami, takže jejich nositelé si mohou navzájem zasílat hlasové a obrazové zprávy. Hodinky se ovládají dotykem a jsou také zajímavým a moderním módním doplňkem. Vybírat můžete v e-shopu cel-tec.cz, kde vám s nákupem ochotně poradí.  Hodinky pro seniory.jpg

 

nákupy
Hodnocení:
(4 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%