Slet
FOTO: autor

Slet

5. 7. 2018

V Praze začal XVI. všesokolský slet. Vydal jsem se tam pražskou tramvají nadýchat slavnostní atmosféru. Nic ale nebylo jednoduché. Tramvaj začala hořet, řidič vyběhl mezi cestující a křičel: Všichni hned ven, budu ji hasit až na náměstí Kubánské revoluce.

Hned však jela další. Došlo v ní k neobvyklému jevu – mluvení lidí. Jedna mladá řekla, že se jede podívat na spartakiádů. Starší ji okřikla, že to je slet a ne spartakiáda! Komunistů prý už bylo dost, nikdy prý už tu nebudou! Starší muž řekl, že prý jsme jejich jednu stranu odstranili, teď ale bylo na volebním lístku pět komunistických stran! Někdo se přidal s tím, že se teď komunisté množí nepohlavně!

Vystoupil jsem před sletovým stadionem se starším neznámým mužem. Požádal mně o cigáro a zaplatil mi ho. Po pár šlucích ho ale típl, prý mu na ulici kouřit nechutná. Vysvětli jsem mu, že kouřit na ulici je přeci zdravější! Nepochopil to, rozešli jsme se.

Stadion byl pro veřejnost uzavřen. Dalo se tam proniknout dveřmi, kterými vstupovaly televizní kabely. Tak přikládám aspoň pár fotek.

Můj příběh Sokol
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%