Konečně! Houby začaly
růst, pomohly jim deště

Konečně! Houby začaly
růst, pomohly jim deště

20. 9. 2012

Po delší pauze se houbám konečně začíná dařit, jejich růst podpořily deště. Prakticky na celém území Česka je tak možné nějaké najít, i když o masovém růstu se zatím mluvit nedá. 

"Zatímco v minulém týdnu šlo o podprůměrný stav, nyní se situace zlepšila," potvrdil ČTK předseda České mykologické společnosti Jaroslav Landa. V pražské mykologické poradně se také objevuje více zájemců o přesné určení nálezů.

Podle Landy se stále objevují hřibovité houby včetně hořkých hřibů. Roste také celé spektrum holubinek a jedlé i jedovaté muchomůrky. Začínají také podzimní druhy hub, například závojnatky. Zajímavostí je, že se i v současné době dají najít žampiony včetně mírně jedovatého žampionu zápašného, kterému jinak patří spíše začátek léta.

Mezi oblasti s dobrým růstem hub patří především Pošumaví, jižní Čechy, západní část Vysočiny a severovýchodní Čechy. "Nacházíme mladé plodnice hub. Z toho usuzujeme, že prognóza jejich růstu je příznivá," dodal Landa.

hobby houby
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.