Jak vytvořit optimální podmínky pro psaní závěrečné práce
Ilustrační foto: Shutterstock

Jak vytvořit optimální podmínky pro psaní závěrečné práce

21. 5. 2018

Už jste někdy psali diplomovou, rigorózní anebo jakoukoli velkou závěrečnou práci? Pokud ano, jistě dáte za pravdu tvrzení, že nesmírně důležité pro splnění vašich cílů je bezesporu vytvoření optimálního prostředí. Rozhodně nejde o nic složitého. Zapotřebí je ovšem myslet hned na několik důležitých úkonů. Jakých? Čtěte dál, v následujících řádcích se pokusíme na ty nejdůležitější upozornit. Právě jejich přítomnost může nakonec vést k velmi povedené práci, které bude přijata maximálně pozitivně.

Kvalitní pracovní prostředí

Základem všeho je opravdu spolehlivé pracovní prostředí. Mělo by se jednat o prostornou místnost, v níž bude stůl s dostatečné množství užitného místa nabízející deskou. Nezbytné je také kvalitní kancelářské křeslo. Jeho součástí musí být bederní opěrky a také opěrka hlavy. Jinými slovy, měli byste sedět aktivně. Nezapomínejte ani na dostatek světla. Mnozí používají laboratorní váhy, měrky a jiné pacifické nástroje, jež je zapotřebí mít také po ruce. Proto si v takovémto případě pořiďte i menší skříňky.

Multimediální výbava

Ta je dnes už jakousi nepsanou nutností. Psát budete na počítači, který musí mít propojené veškeré periferie typu tiskárny, skeneru anebo dalších hardwarových komponentů. Nezapomeňte ani na náplně. Mnozí zvolí tonery Epson, Canon anebo jiné. Důležitá je také softwarová výbava. Musíte mít minimálně Microsoft Office a mnohé další programy potřebné k sepsání práce.

Jde to i jinak…

Tak samozřejmě, závěrečnou práci si můžete také nechat vypracovat na míru někým jiným. Pokud to tedy půjde. Mnohé práce jsou natolik odborné, že to již nikdo z laické veřejnosti nezvládne. Jestliže na to mám, napíšu rigorózní práci sám. Přesně toto heslo by mělo být součástí myšlení mnohých z nás. Ne vždy tomu tak ale je…

studium
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.