Opět v zajetí automobilových veteránů
Foto: autorka

Opět v zajetí automobilových veteránů

20. 5. 2018

Po nedávné návštěvě výstavy automobilových veteránů v areálu Psychiatrické nemocnice v Praze-Bohnicích se nám v sobotu 19. 5.  naskytla příležitost zúčastnit se alespoň závěrečné části srazu a výstavy veteránských vozů - automobilů a motocyklů - organizovaných Autoklubem ČR v centru Prahy.

Jednalo se o v pořadí už 12. ročník této akce. Letošní ročník byl o to mimořádnější, že byl pořádán u příležitosti oslav 100. výročí repubiky. Na sraz se sjelo údajně asi 150 vozů včetně největšího trháku - Tatry 607, která byla v 50. letech vyrobena pro Grand Prix, předchůdce F1. avšak vzhledem k tehdejší politické situaci se nakonec do ostrých závodů nedostala.

Vystaveným vozům byla již klasicky vyhrazena celá Opletalova ulice, sousedící s parkem pod Hlavním nádražím. V ní je i budova Autoklubu České republiky. Vlastní přehlídka byla doplněná i módní přehlídkou dobového oblečení, komentovanou v češtině a v angličtině, vyhrávala zde dixielandová kapela, bylo možno si nechat bezplatně změřit zrak a děti se mohly projet na dětských závodních motokárách.

Výstava připomněla i další významnou automobilovou akci, která se uskuteční 14. - 16. června 2018. Jedná se o třídenní jízdu historických vozů mezi Prahou a Bratislavou s názvem " 1000 mil československých", která se už stala tradicí a úspěšně navázala na někdejší jízdy v 30. letech.

Zvu vás tedy místo dalšího komentáře na fotopřehlídku automobilů, které se mi podařilo při této akci zachytit. Pěknou zábavu.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.