Procházka Peklem
Foto: autorka

Procházka Peklem

12. 5. 2018

Vzhledem k současnému stavu počasí vybízí příroda k toulkám po svých krásách. A tak jsme se s dcerou, vnučkou, dceřinou kamarádkou a jejími dvěma holčičkami a samozřejmě s pejsky dohodli, že se podíváme do Pekla.

Ne, není to peklo jako takové, ale Peklo přírodní. Jedná se o NPP, která se nachází mezi obcí Zahrádky a Českou Lípou.  Bylo to 7.5.2018, a jak jinak, neobešlo se to bez problému. Dceřino auto si usmyslelo, že to nebudeme mít tak jednoduché, a řeklo si, že porouchá brzdová světla. Naštěstí  jsme nebyli daleko od  jednoho servisu, tam byli moc hodní a asi tak po necelé hodince jsme mohli pokračovat v cestě.

To už bylo v pohodě a my jsme zdárně všichni dorazili do Zahrádek na Českolipsku, kde naučná stezka do Pekla začíná. Jedná se o Národní přírodní památku v údolí Robečského potoka chráněnou od roku 1967 pro geomorfologicky cenné kaňonovité údolí, lužní lesy a chráněné druhy rostlin a živočichů. Je zde nejvýznamnější populace bledule jarní v Libereckém kraji. Podrobnější informace jsou dostupné na netu.

Musím říct, že takové výlety mám ráda. Jsou vhodné nejen pro rodiny s dětmi, ale i pro nás, důchodce. Většinou se jde po rovince, kopce jsou celkem mírné, člověk se moc nezadýchá a hlavně je to celé v lese. Udělali jsme si i malou zacházku na kozí farmu Nový dvůr. Holky byly nadšené, protože kromě koz chovali na farmě spoustu králíků, morčata a drůbež. Samozřejmě, že jsme si koupily i nějaký ten sýr.

Cesta zpátky vedla mezi skalami a krásným zeleným lesem. Celková délka trasy naučné stezky je 6,5 km. My jsme asi celou neprošli, ale i tak to bylo dostačující. Dospělí, děti i pejsci si užili nádherný pobyt na zdravém vzduchu, byli jsme příjemně unaveni, cesta domů proběhla v pohodě a návštěvu Pekla mohu všem opravdu doporučit.

Fotky jsou většinou z mobilu, protože foťák se mi špatně nabil a po několika cvaknutích to zabalil. A jak jinak, ke konci mi to udělal i mobil. Ať žije technika. Přesto věřím, že i tak bude vidět, jak je v Pekle krásně. Tak šťastnou cestu.

cestování
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.