Velké ponožkové dobrodružství
FOTO: pinterest.com

Velké ponožkové dobrodružství

3. 5. 2018

Dobrá zpráva pro muže, kteří tvrdošíjně odmítají přijmout fakt, že ponožky v otevřených sandálech, natož ke krátkým kalhotám, nepůsobí zrovna esteticky.

Ponožky jsou nyní v módě a na zahraničních přehlídkových molech se dokonce objevují modelky s ponožkami v lodičkách na podpatku. Krásná ukázka toho, že móda je jeden velký šílený kolotoč a není dobré ji brát příliš vážně.

Puntíkované, pruhované, kytičkované, neónově žluté, růžové, červené…. K teniskám, lodičkám, balerínám, páskovým sandálům. Nosí je mladé ženy i mladí muži. Ti k nim oblékají zásadně kalhoty v délce nad kotníky, aby extravagantní ponožky vynikly. Nechme stranou úvahy, zda výsledek vypadá směšně nebo zajímavě nebo snad krásně. Taková je právě teď móda. Letní, hravá, veselá, ulítlá, šílená.

Ponožky jsou velké téma. Část osobností módního světa trvá na tom, že vzít si fusekli do páskových bot, natož do lodiček, je naprostá zvrácenost a projev absence vkusu. Což neradi slyší zejména muži, kteří, mnohdy oprávněně, argumentují tím, že chodit v botách bez ponožek není nijak velká hitparáda. Mnohým se nohy potí, boty je tlačí, navíc, čím jsou nohy starší, tím méně vzhledně vypadají.

Co je tedy estetičtější? Vystavit v létě v páskových botách nohy plné otlaků, prasklin a rýhovatých tmavých nehtů nebo je decentně zahalit do ponožky, která, pokud je kvalitní a z prodyšného materiálu, mnohdy udělá horký letní den příjemnější? To je otázka, ve které se lidé nikdy neshodnou.

Podobné je to u žen. Některé nosí na bosou nohu v létě naprosto všechny typy bot, od tenisek po lodičky. Holá, pěkně opálená nožka, působí sexy, ať je jí třicet nebo šedesát, říkají. Nesmysl, bota na holé noze tlačí, navíc je to nevhodné, neestetické, od určitého věku nepřijatelné, míní další.

Tak proto je dobré vědět, že současný trend velí vzít ponožky na milost. Kdo je bere jako věc ryze praktickou, může je nyní vydávat za módní trend. Pán, který od partnerky uslyší: neber si ty bílé ponožky do sandálů, může nyní směle říct: jistě, miláčku, bílé si neberu, ale zítra si koupím červené s růžovými puntíky, je to nyní velký trend. Ale rychle, za pár měsíců to může být zase jinak a ponožky budou takzvaně out.

móda
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

14%