Plavky pro dříve narozené. Velký problém
Ilustrační foto: ingimage.com a pinterest.com

Plavky pro dříve narozené. Velký problém

21. 5. 2018

Dvojdílné? Jednodílné? Veselých barev a vzorů? Nenápadné, ideálně černé? Jaké plavky se hodí pro lidi vyššího věku? A je vůbec třeba při výběru plavek řešit věk nebo je to nesmysl?

Některé ženy nosí malé bikiny klidně v šedesáti a je jim úplně jedno, co si o nich okolí myslí. Prostě se v nich cítí dobře. Jiné se už ve čtyřiceti halí při chůzi po pláži do různých šátků a tvrdí, že jsou ve věku, kdy není vhodné tělo vystavovat. Fakt je, že čím je člověk starší, tím menší má zpravidla potřebu na sebe upozorňovat. A tak i dámy, které si ve dvaceti užívaly pozornosti mužského osazenstva plováren a pláží a rády se procházely v miniaturních bikinách zářivých barev, mnohdy časem začnou přemýšlet, co je vlastně vhodné oblečení na koupání.

Je to téma, na kterém se málokdo shodne. Někdo to bere tak, že se prostě jde opalovat a zaplavat si a je mu úplně jedno, co má přitom na sobě a co si kdo o tom myslí. Někdo bere pláž či koupaliště tak trochu jako přehlídku kvality těl a módních trendů v koupacích úborech a úzkostlivě řeší, jestli mu z plavek nevykukuje nějaký ten špíček či křečová žilka. Každopádně právě ženy ve věku nad padesát, případně i mladé dívky kyprých tvarů, tvrdí, že najít kvalitní plavky, v nichž se cítí sebevědomě a pohodlně, není snadná záležitost.

Na druhé straně, nikdy neexistovalo tolik typů, střihů a vzorů plavek. Existuje tedy něco jako plavky vhodné pro seniorky, pro dámy, kterým už zkrátka není dvacet a nemají potřebu tělo vystavovat, ale spíše někde podepřít, případně na něm něco zakrýt? Stylisté se obvykle řídí několika pravidly. Tady jsou.

Nemysleme si, že když má žena velké  břicho, povislá velká ňadra, případně velké pozadí, je pro ni nejvhodnější obléknout si plavky vcelku. Může se stát, že v nich bude vypadat výrazně hůř, než kdyby zvolila plavky dvojdílné, tedy vyšší kalhotky a pevně vyztuženou podprsenku. Ta totiž může z povislého popředí vytvořit přednost a navíc dvojdílné plavky mnohdy působí lichotivěji k větším bříškům než ty jednodílné, byť si mnohé ženy myslí opak.

Velké vzory nerozšiřují. Ano, zpravidla si myslíme, že ano, ale může se naopak stát, že výrazné velké vzory na plavkách odvedou pozornost od takzvaných problémových partií. Zkrátka, krásné zajímavé květy upoutají pozornost tak, že si opravdu nikdo nebude všímat toho, že na nožkách je celulitida nebo nějaká ta žíla.

Další pravidlo je, že čím je člověk starší, tudíž čím má nedokonalejší tělo, tím více by měl dávat pozor na to, aby plavky byly z kvalitního materiálu, tedy držely tvar. Vytahané, padající kalhotky, které si neustále povytahujeme, nebo podprsenka, ze které něco vyskakuje, se opravdu snese jen na dvacetiletých dívenkách.

Zkusme tankini. Je to jakýsi hybrid mezi plavkami dvojdílnými a jednodílnými, tady kalhotky a tričko, které se dá vyrolovat a je z něj podprsenka. Volí je čím dál více žen a právě pro ty, které nejsou spokojené se svým břichem, jsou dobrou alternativou. Nevytvářejí totiž z žen nevzhledné chrousty či jiné velké brouky, naopak, protože jsou elastické, postavu opticky vytvarují.

Ale existuje jedna, nejdůležitější rada, nebo pravidlo, chcete-li. Koupat a opalovat se chodíme proto, protože si chceme užít vodu a slunce. A je v podstatě úplně jedno, co přitom máme na sobě, pokud se v tom cítíme dobře. Největší hloupost je myslet si, že nás ostatní lidé pozorují a hodnotí každý náš nedostatek. Možná to někteří dělají, ale ti přece nestojí za to, abychom se jimi zabývali.

Tak hezké léto, ať je vám padesát nebo osmdesát, a pokud vás plážová móda baví, tady je malá inspirace, jaké různé modely se nyní dají najít.

móda
Hodnocení:
(4.4 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

24%

Ano, ale zatím jen částečně

16%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

14%