S kriminálníkem na Sherwoodu
ilustrační foto: pixabay.com

S kriminálníkem na Sherwoodu

26. 4. 2018

Za slunného sobotního odpoledne jsem se vydal před Hlavní nádraží Praha. Očekával jsem příjezd příbuzných, ze západočeských lázní. Aby byli v Praze rychle, jeli expresem Pendolino. Už v rádiu hlásili, že z tohoto směru mají vlaky do Prahy zpoždění.

Usedl jsem na osluněnou lavičku před halou a na tu vedlejší zasedl urostlý neznámý muž. Postupně jsme oba odmítli rozdávání našich cigaret kolemjdoucím kriminálním živlům!

Slovo dalo slovo, a tak jsme se dali do řeči; on se rozpovídal. Odseděl si osm let v kriminále. Nejvíc ho prý zmlátil zakrslý a prťavý trestanec!

Vracel se právě z elektromontáže v německém Reinsteinu. Pořád je tam americká vojenská základna, s těžkými letadly. Američané tam bydlí v uzavřeném a oploceném sídlišti, s ozbrojenou americkou stráží! Ta se obávala jeho auta, zaparkovaného u jejich plotu. Musel si přeparkovat!

Pochvaloval si vlídnou a bezpečnou atmosféru současného Německa. Už všichni umí anglicky, také polská a ruská komunita je přívětivá, anglicky mluvící. Vydělal tam denně jenom 10 000 našich korun.

Dál pak cestoval do Brna, na rozloučenou jsme si podali ruce.

Konečně dorazilo mnou očekávané Pendolino, o 50 minut později! Příbuzné byly železniční dopravou zdrcené! Jejich expres musel dokonce i couvat! Někdo prý spáchal sebevraždu, ležením na kolejích! Společné pivo jsme tak nestihli. Jen jsem je doprovodil k jejich dalšímu vlaku.

Alespoň jsem se tak v poklidu opálil na jarním sluníčku a dozvěděl aktuální příběhy z Německa a současných českých kriminálů.

 

                                                                                                                     

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.