Pište s námi "Příběhy naší republiky"
Prezident Tomáš G. Masaryk podepisuje listinu o nezávislosti

Pište s námi "Příběhy naší republiky"

12. 4. 2018

V letošním roce oslavíme 100. výročí vzniku naší republiky. Při té příležitosti se všude konají a budou konat akce, připomínající nejen samotnou historickou událost, ale i celý dějinný průběh tohoto století. Také náš portál i60 se chce zapojit do celonárodních oslav, a to projektem "Příběhy naší republiky." Představujeme si pod tím uveřejňování osobních příběhů i informativních článků, z nichž bude patrno, jak se v naší zemi žilo a jak se celkově měnila doba v průběhu století.

Redakce si je vědoma možnosti velmi odlišných postojů k minulosti a chce si v každém případě zachovat nestrannost v posuzování a zveřejňování.

Kde příběhy najdete?

Všechny Příběhy naší republiky", jak jsme náš projekt nazvali, najdete přehledně na speciální mapě, kde se zaznamenávají podle místa daného příběhu a také doby, ve které se příběh odehrál. Mapu můžete různě zvětšovat či zmenšovat a vyhledávat jednotlivé příběhy podle místa, tak jak se na mapě budou postupně zaznamenávat. Každý ze zaregistrovaných čtenářů může napsat jakékoli množství svých příběhů, a to jako obvykle prostřednictvím svého čtenářského profilu. Redakce následně přidá k příspěvku tzv. tag (štítek) podle popisovaného místa a času.

A jaké příběhy můžete psát? Cokoli, co je spojeno s historií naší země. Mohou to být třeba vzpomínky vašich rodičů, mohou to být příběhy, které se udály ve vašem městě či obci. Mohou to být také fotopříběhy, tedy historické snímky, které najdete ve vašich starých albech a které ofotíte či nascanujete. 

Naším cílem je shromáždit alespoň 100 příběhů, které se budou vázat k tématu historie naší republiky. Všechny autory příběhů pak na konci října letošního roku, kdy budou vrcholit oslavy založení republiky, pozveme na slavnostní párty, kde nejzajímavější příběhy přečteme a společně celý projekt slavnostně uzavřeme.

 

Příběhy naší republiky
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.