Plzeň 8.-10.6.2018

Plzeň 8.-10.6.2018

13. 4. 2018

Termín našeho íčkového setkání v Plzni se blíží.

Jarmila by Vás ráda seznámila s nejzajímavějšími místy města, která bychom spolu mohli navštívit:

Město Plzeň se rozkládá na soutoku čtyř řek, a to Radbuzy, Úslavy, Mže a Berounky. Vždy bylo centrem těžkého průmyslu, ale také místem, kde se vaří nejlepší české pivo - 12 stupňový Prazdroj.
Většina turistů, kteří k nám přijíždějí, nejraději navštěvuje právě Pivnici v areálu pivovaru. Zároveň si i prohlédnou prostory pivovaru a ochutnají zlatavý mok.

Plzeňské historické muzeum se nachází v historickém jádru města v původním právovárečném domě ze 13 století, který dýchá atmosférou středověku a vypráví příběh piva od dávných dob do současnosti. Dozvíte se zde o různých způsobech výroby i pití piva. Součástí prohlídky je ochutnávka třetinky piva Pilsner Urquell. A pokud dostanete hlad, za rohem muzea je známá pivnice Na Parkánu, kde můžete ochutnat plzeňské speciality, jako je např. plzeňský guláš.

Při prohlídce města bychom se zastavili na plzeňském náměstí, kde se nachází katedrála Sv.Bartoloměje a budova biskupství. Dominantu tvoří také historická radnice. Náměstí je čtvercové a slouží k pořádání různých trhů či koncertních vystoupení.

V Plzni najdete dvě synagogy - Velkou a Starou. Obě vypovídají o tom, že v Plzni žili Židé již od 14. století. Stará synagoga se nachází ve vnitrobloku domů ve Smetanových sadech (původně zde byla židovská škola, nyní na jejím místě najdete netradiční Památník obětem holocaustu. Velká synagoga byla postavena v roce 1893 v maursko-románském stylu, je třetí největší v Evropě a pátou na světě. V průběhu nacistické okupace byla téměř zdecimována. Dnes díky vynikající akustice a unikátní atmosféře slouží i jako koncertní a výstavní síň.

V severní části Plzně najdete Zoologickou a botanickou zahradu. Každým rokem zde přibývají nové pavilony a zvířata. V současné době se uvažuje o stavbě slonince. Mezi nejnovější expozice patří Svět v podzemí a království jedu. Pavilon, ve kterém uvidíte nejjedovatější hady světa, byl otevřen v roce 2018. Součástí ZOO je botanická část s meditační japonskou zahradou. V ZOO se dá klidně strávit i celý den. V areálu je dostatek restaurací s širokou nabídkou jídel.

Záleží tedy jen na Vašem rozhodnutí, kam půjdete a co budete chtít navštívit. Pokud vyjde počasí, zvolíte možná procházky okolo Boleveckých rybníků. Cesty jsou upravené, lemované lavičkami pro odpočinek. Také se zde nachází různé malé restaurace. Do centra Plzně se pohodlně dostanete MHD autobusovou dopravou. Auto nedoporučuji, v centru, jako v každém velkoměstě, chybí parkovací místa. Na programu setkání se ještě dohodneme a přesné informace týkající se příjezdu a cesty do Autokempu sdělíme asi 14 dnů před plánovaným srazem.

Zde je seznam přihlášených a rozdělení do bungalovů a penzionů, prosím o kontrolu, jestli jste všichni napsaní. A ještě je několik volných míst, v případě zájmu se co nejdřív ozvěte.

 

Camp Ostende:

1xStan - Dagmar Tatoušková+pes

Bungalovy - 1x volné místo

4/Elena Valeriánová 2x, Jana Šenbergerová 2x

4/Olga Štolbová, Eva Mužíková, Hana Polednová, Aja Bartušková

4/Alena Vávrová, Marie Pudichová, Růžena Marková, Dana Kolářová

4/Eva Baluchová, Lidmila Nejedlá, Jitka Mošovská, 1x volno

4/Zdena Žichovská, Marie Novotná, Jarka Handlová, Dana Onderková

***

První penzion: pensionk/13 míst - ještě 6x volno - dvoulůžák a třílůžák + 1 místo ve čtyřce

2/Noskovi

4/Hana Rypáčková, Liba Křapová, Jitka Mošovská, 1x volno

2/Špásovi

3/3x volno

2/2x volno

***

Druhý penzion: A+R/paní Šmídlová=6 míst, zde ještě dvoulůžák volný

2/Zuzana Pivcová+1

2/Tolarovi 2x

2/2x volno

 

Účastníci bez ubytování u Bolevce:

-Jarmila+1,

-Hela+1

-Marie Rákosníková

-Hudečkovi 2x 

-Samcovi 2x 

-jeden večer Jitka Chodorová 

-Kolářová Ilona 

-Čepelka



Těší se na Vás Jarmila s Helou

 

Camp a okolí Boleveckých rybníků nafotila Jarmila Jakubcová

 

 

Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.