Cesta ke zdraví a štěstí
aneb Jak porazit rakovinu
Ilustrační foto: pixabay.com

Cesta ke zdraví a štěstí
aneb Jak porazit rakovinu

20. 1. 2012

"Pociťuješ-li někdy zmatek, bývá to obvykle proto, že si myslíš, že bys měl udělat jednu věc, ale chceš udělat jinou. Rozmlouvej nahlas nebo na papíře sám se sebou, nebo předlož obě dvě věci nějakému příteli." (Cherry Hartman: Buď dobrý sám k sobě)

Cesty životem jsou spletité a klikaté. Moje cesta byla značně zamotaná a někdy se podobala bludišti, ze kterého člověk zmateně hledá cestu ven. Osud je nemilosrdný. Ve chvíli, kdy jsem si myslela, že bude moje cesta směřovat k moudrosti stáří, jsem onemocněla zákeřnou chorobou, kterou lidé neradi pojmenovávají, rakovinou prsu. Protože jsem chorobu překonala a utekla snad na dlouhý čas ze spárů smrti, chci se podělit touto cestou o moje zkušenosti ze zvládání náročné léčby a upozornit na všechny aspekty, které mohou způsobit rakovinu prsu.

Protože se rakovina prsu týká hlavně žen, píšu v ženském rodě. Cítím povinnost vylíčit můj zápas s nemocí nejen pomocí klasické medicíny, ale i alternativních postupů, bez kterých bych se podle mého názoru neuzdravila. Chci zdůraznit, jak stresy ovlivňují naše fyzické zdraví, jak je důležité věřit v uzdravení, věřit v sílu pozitivních myšlenek, a jak je pro naše zdraví důležité žít v sounáležitosti s našimi nejbližšími rodinnými příslušníky a přáteli. Říká se: \"Ve zdravém těle zdravý duch!\" Správně by to mělo být ale obráceně! Slogan by pak mohl vypadat například: \"Zdravý duch je otcem zdravého těla\". Jen tehdy, když umíme správně myslet, když se zbytečně nestresujeme, když se máme rády takové jaké jsme, když o své zdraví pečujeme především samy, když vnímáme varovné signály našeho těla a přizpůsobíme podle nich svůj způsob života, můžeme být silné, zdravé a nemoci se nám vyhnou, nebo je lehce zvládneme.

Naše myšlenky mohou ovlivnit tok léčivé energie. Stačí je jen nasměrovat k nemocnému orgánu, představovat si jeho uzdravování. My ženy však často zapomínáme pečovat hlavně o sebe. Měly bychom si chtít život vychutnat také podle svých představ. Máme právo tvořit, bavit se a dělat věci, které nás obšťastňují. Nikdo s námi nesmí manipulovat, zbavovat nás svobody rozhodovat o čemkoliv. My samy si hledáme cestu ke zdravému a spokojenému životu.

Můj příběh je důkazem nejen toho, jak dlouhodobé stresy ovlivňují naše zdraví, ale také jak je nebezpečná slepá důvěra v klasickou medicínu. Lékaři nejsou neomylní, dělají chyby stejně jako jiní profesionálové. Nejsou jen dobří lékaři, ale i špatní a nezodpovědní. Kdy už lékaři konečně pochopí, že k léčbě patří i alternativní postupy a hlavně psychologický přístup k pacientovi? Je pravda, že často až nemoc nám ukáže cestu ke změně našich zaběhlých životních stereotypů, k zamyšlení nad tím, proč jsme onemocněli tak vážnou nemocí? Věřím, že v mém příběhu každá z vás, která si ho přečte, najde motivaci ke změně způsobu života. Budu ráda, když Vás můj příběh inspiruje k aktivnímu, sebevědomému a tvořivému životu.

Přeji Vám, abyste uměly lásku nejen rozdávat, ale také hojně přijímat. Mějte hlavně rády samy sebe.

 

Z archivu - náš portál obsahuje cca 3000 čtenářských příspěvků, nejrůznějších příběhů ze života, vzpomínek, ale i cestovatelských tipů, rad či gastronomických receptů. Připomeňme si vybrané příspěvky, které obohatily tento portál. Patří k nim i tento, který jste si právě přečetli.

nemoci psychika rakovina
Hodnocení:
(3.8 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.