Nenastupovat!
FOTO: autorka

Nenastupovat!

22. 2. 2018

Jen se dívat. I tak je to krásný zážitek. Kde? V Muzeu městské hromadné dopravy. Nachází se v historickém objektu tramvajové vozovny ve Střešovicích. Šla jsem se tam podívat loni v září.

Muzeum bylo otevřeno v roce 1993. Vozovna byla postavena v roce 1909 a v roce 1991 byla vyhlášena technickou památkou. O sedm let později pak byl soubor 50 historických vozidel městské hromadné dopravy a 34 dalších sbírkových předmětů v muzeu prohlášen Ministerstvem kultury ČR za kulturní památku.

Muzeum předčilo mé očekávání. Jeho atmosféra mě zcela pohltila. Kromě historických vozidel je zde vystaveno mnoho dalších exponátů - modelů, fotografií, historických dokumentů, jízdenek, plánků. Muzeum vystavuje také dlouhodobě zapůjčené exponáty Národního technického muzea. Z vozovny jsou vypravovány i některé soupravy historických tramvají. Některé exponáty jsou úsměvné (například koňka, plakáty), jiné smutné (tramvaj s německo-českými nápisy a upozorněním, že Židům vstup zakázán). 

Letos bude muzeum otevřeno od 30. března do 18. listopadu, a to o sobotách, nedělích a svátcích, od 9 do 17 hodin. Děti do 6 let mají vstup zdarma, do 15 let za 30 Kč a dospělí za 50 Kč. K muzeu, do stanice Vozovna Střešovice, dojedete tramvají od metra Hradčanská nebo Vltavská.

S využitím webových stránek muzea.

 

kultura
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%