Čtenáři portálu i60 by prezidentem zvolili Drahoše
Ilustrační foto: pixabay.com

Čtenáři portálu i60 by prezidentem zvolili Drahoše

9. 1. 2018

Na anketní otázku portálu i60 "Koho budete volit prezidentem České republiky" získali současný prezident Miloš Zeman a bývalý šéf Akademie věd Jiří Drahoš stejný počet hlasů. Pokud by se ovšem dostali oba tito kandidáti do druhého kola voleb, více hlasů by od čtenářů portálu i60 získal Jiří Drahoš. 

Prezidentští kandidáti Jiří Drahoš a Miloš Zeman potvrdili roli favoritů před víkendovými volbami i na portále i60. Oba kandidáty by volilo celkem 39 procent účastníků ankety, když oba získali shodně 57 hlasů.

Jiří Drahoš by však přesvědčivě vyhrál u čtenářů i60 ve druhém kole prezidentských voleb. Zatímco Zemana by podpořilo ve druhém kole 41 procent hlasujících čtenářů, Jiří Drahoš by získal 57 procent. Dvě procenta hlasujících čtenářů uvedlo v anketě na otázku Kterého z dvojice Zeman-Drahoš byste volili ve druhém kole - "nevím".

Senioři, registrovaní na portále i60, jasně dali najevo, kteří z kandidátů se jim moc nezamlouvají. Michala Horáčka by podle ankety i60 volilo poze 7 procent hlasujících, Pavla Fischera 6 procent, Marka Hilšera 5 procent, Mirka Topolánka 4 procenta a Vratislava Kulhánka 1 procento hlasujících. Ani jeden hlas nedostali od čtenářů i60 dva kandidáti - Jiří Hynek a Petr Hannig.

Výsledky ankety najdete na tomto místě.

 

prezidentské volby
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.8 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%