Džíny v každém věku? Proč ne?
Ilustrační foto: pinterest.com

Džíny v každém věku? Proč ne?

17. 1. 2018

Hodí se, aby sedmdesátiletá dáma nosila džínové oblečení? Dává tím najevo sebevědomí a mladistvý přístup k životu? Nebo tím naopak naznačuje, že se neumí vyrovnat s přibývajícími roky a hraje si na nestárnoucího diblíka? To je otázka!

Ano, je to zásadní otázka, protože ji řeší hodně žen. Džínové oblečení se totiž stalo součástí šatníku většiny lidí a mnozí si ho doslova zamilovali. Ať už jde o džínové kalhoty nebo třeba sukně, bundičky či šaty, mnoho žen se v džínovině cítí dobře a nevidí důvod, proč by se jí měly vzdávat jen proto, že si někdo třeba myslí, že od určitého věku tento styl není vhodný. Jsou lidé, kteří nosí džíny prakticky kamkoli a prožili v nich celý pracovní život. Pro někoho jsou naopak oblečením určeným výhradně pro volný čas.

Je však jen velmi málo lidí, kteří nyní v šatníku něco z džínoviny nemají. Mnozí se jí vzdali jen proto, že mají pocit, že jde o oblečení, které se pro sedmdesátnice či osmdesátnice nehodí. Mnohdy bývá důvodem i to, že najít perfektně padnoucí džíny je s přibývajícím věkem a měnící se postavou čím dál obtížnější. Na druhé straně je právě oblečení z džínoviny tak rozšířené a je v nabídce tolika firem, že nyní si ty ideální džíny při troše úsilí mohou najít i ženy velmi kyprých tvarů či nesouměrných postav. Zkrátka, výrobci džínů dobře vědí, že jde o oblečení oblíbené, a tudíž se snaží, aby bylo co nejvíce dostupné.

Otázku, zda obliba oblečení džínoviny je nějakým způsobem limitována věkem či typem postavy, si musí zodpovědět každý sám. Některá dáma si ani v sedmdesáti nedovede svůj šatník bez džínů představit. Jiná od mládí tvrdí, že jde o nenápaditou uniformu, která v její skříni nemá místo. Pro džínové nadšence i odpůrce však nemusí být od věci podívat se na snímky, které naznačují, že džíny prostě mohou být slušivým oblečením, ať je nám třicet nebo sedmdesát.

móda
Hodnocení:
(4.9 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%