Džíny v každém věku? Proč ne?
Ilustrační foto: pinterest.com

Džíny v každém věku? Proč ne?

17. 1. 2018

Hodí se, aby sedmdesátiletá dáma nosila džínové oblečení? Dává tím najevo sebevědomí a mladistvý přístup k životu? Nebo tím naopak naznačuje, že se neumí vyrovnat s přibývajícími roky a hraje si na nestárnoucího diblíka? To je otázka!

Ano, je to zásadní otázka, protože ji řeší hodně žen. Džínové oblečení se totiž stalo součástí šatníku většiny lidí a mnozí si ho doslova zamilovali. Ať už jde o džínové kalhoty nebo třeba sukně, bundičky či šaty, mnoho žen se v džínovině cítí dobře a nevidí důvod, proč by se jí měly vzdávat jen proto, že si někdo třeba myslí, že od určitého věku tento styl není vhodný. Jsou lidé, kteří nosí džíny prakticky kamkoli a prožili v nich celý pracovní život. Pro někoho jsou naopak oblečením určeným výhradně pro volný čas.

Je však jen velmi málo lidí, kteří nyní v šatníku něco z džínoviny nemají. Mnozí se jí vzdali jen proto, že mají pocit, že jde o oblečení, které se pro sedmdesátnice či osmdesátnice nehodí. Mnohdy bývá důvodem i to, že najít perfektně padnoucí džíny je s přibývajícím věkem a měnící se postavou čím dál obtížnější. Na druhé straně je právě oblečení z džínoviny tak rozšířené a je v nabídce tolika firem, že nyní si ty ideální džíny při troše úsilí mohou najít i ženy velmi kyprých tvarů či nesouměrných postav. Zkrátka, výrobci džínů dobře vědí, že jde o oblečení oblíbené, a tudíž se snaží, aby bylo co nejvíce dostupné.

Otázku, zda obliba oblečení džínoviny je nějakým způsobem limitována věkem či typem postavy, si musí zodpovědět každý sám. Některá dáma si ani v sedmdesáti nedovede svůj šatník bez džínů představit. Jiná od mládí tvrdí, že jde o nenápaditou uniformu, která v její skříni nemá místo. Pro džínové nadšence i odpůrce však nemusí být od věci podívat se na snímky, které naznačují, že džíny prostě mohou být slušivým oblečením, ať je nám třicet nebo sedmdesát.

móda
Hodnocení:
(4.9 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

14%