Na krátké vlně aneb Když vlasy potřebují restart
Ilustrační foto: ingimage.com

Na krátké vlně aneb Když vlasy potřebují restart

4. 1. 2018

Někdy v životě neškodí udělat radikální řez. V případě účesů to platí dvojnásob. Někdy zkrátka nastane fáze, že jsou vlasy zničené, poškozené a potřebují restart.

Ostříhat? Jak hodně? Nebudu vypadat starší? Nevyniknou vrásky? Každá vada v obličeji bude více vidět. Hodí se vlastně na mě ultrakrátký účes? Není jen pro mladá děvčata? A kde se inspirovat? Jak to v kadeřnictví vysvětlit? Jít tam s obrázkem? Na poslední otázku je jasná odpověď. Ano, jít do kadeřnictví s obrázkem vysněného účesu je správné. A dobrý kadeřník či kadeřnice to přivítá, ba ocení.

Může se samozřejmě stát, že klientka uslyší: Pardon, ale tento účes pro vás není vhodný, z vašich vlasů nepůjde vytvořit. Případně může zaznít upozornění, že takový střih byl náročný na údržbu. Za taková slova není třeba se na kadeřnici zlobit, naopak jsou důvodem k ocenění za upřímnost a profesionalitu. Ovšem, pokud jde o hodně krátké účesy, zpravidla platí, že jdou vyrobit z jakýchkoli vlasů, i těch velmi jemných a nekvalitních. Jen se jejich nositelka musí připravit na to, že nebude mít na hlavě hustou přilbu, ale spíše může připomínat rozpustilé rozčepýřené kachňátko. A proč ne?

A ještě jedna odpověď na naše časté otázky, které si klademe. Inspirovat se účesy mladých dívek nebo hledat zásadně snímky zralých dam, když už nám je nad padesát? Je to jedno. Když jde o kvalitní střih, který sedí k typu obličeje, je úplně fuk, jestli ho na snímku předvádí třicátnice nebo šedesátnice. Jde o to, abychom ho prostě uviděly a měly jasno: To je to pravé a já to risknu.

Tak tady je zase po čase malá inspirace hodně krátkých účesů.

móda vlasy
Hodnocení:
(4.9 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

24%

Ano, ale zatím jen částečně

16%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

13%