O ženách a mužích. Kdo a kdy je šťastnější? 5.část
Foto: archiv autora

O ženách a mužích. Kdo a kdy je šťastnější? 5.část

18. 12. 2017

Motto
Jiří Žáček: „Nejsou ženy nedostupné, jenom chtějí zvýšit vstupné.“

Vážení přátelé, při dnešním pokračování obsáhlé polemiky na téma „Proč jsou muži šťastnější“ jsem se dostal k jejímu poslednímu bodu, u kterého nemohu tak snadno vyhledat úsměvné protiargumenty, neboť v zásadě s autorkou tohoto tvrzení souhlasím. Nicméně přesto bych měl pár poznámek.

Stejná práce, lepší plat 

-  Řekl bych, že to jednoznačně platí jenom u prostituce, neboť muže nevykořisťuje žádný pasák. Jenže ani to není pravda. Zpravidla se totiž    prostitutka neobejde bez tzv. pasáka nebo escortní zprostředkovatelské agentury, kterou řídí samozřejmě žena. Navíc žena může pracovat na silnicích v pohraničí i samostatně bez pasáka a získávat dokonce bohaté zahraniční  klienty na silnicích v pohraničí. Muži s touto bohulibou profesí by na silnici nikdo nezastavil, i kdyby byl nahoře i dole bez. 

-  V podobně fyzicky namáhavých službách (třeba u popelářů), pracují ženy jen výjimečně v rámci výkonu trestu veřejně prospěšných prací. Pokud vím, zatím s uznáním prostituce jako veřejně prospěšné činnosti starostové váhají. Věřím tomu, že ta doba přijde. 

-  Ve zdravotnictví, advokacii, soudnictví a ve státních institucích se platy žen a mužů na stejných pracovištích obvykle neliší, pokud se jedná o tarifní mzdu. Výjimkou jsou místa s pohyblivou složkou mzdy. Na příklad ve školství často o odměnách a osobním hodnocení učitelů rozhoduje ta učitelka, která je milenkou ředitele.

-  A konečně ženy mohou při stejné kvalifikaci ovlivnit výši platu svým vzhledem, což u mužů nepřipadá v úvahu. Podle britské studie - (viz následující odkaz), je účelná i pouhá správná volba barvy vlasů.
http://www.novinky.cz/koktejl/221039-blondyny-vydelaji-prumerne-o-tri-procenta-vic-nez-brunety-a-o-sest-vic-nez-zrzky.html  
Což samozřejmě ukazuje hlavně na stupiditu mužů ve vedoucích funkcích.

Vážení přátelé, já jsem velkým zastáncem žen v jejich úsilí o rovnoprávnost, ale naopak feministky, v poslední době po americkém vzoru, mně jsou víc než nesympatické. Nicméně tato záležitost různých společenských projevů a jejich dopadů na fungování společnosti vůbec není jednoduchá a velmi jsem se podivil nad tím, co jsem si přečetl na chatu magazínu i60 v rubrice "Politika". Cituji: 14.12.2017 10:51 Byl bych velice vděčen, kdyby mi někdo vysvětlil čím jsou politologové a sociologové prospěšní tomuto národu? Ale, kupodivu, stejný názor projevila i žena: 14.12.2017 17:42 Otázka zní - komu a čemu je třeba takový sociolog prospěšný?

Nuže, řekl bych, že sociologové od počátku XIX. století, kdy tato věda vznikla, stále mají před sebou spoustu nelehké práce v mnoha oborech. (Viz Wikipedie). Mohou být velmi užiteční, pokud se jim podaří působit také na politiky při odstraňování všech forem diskriminace žen, ale také u opačného extrému - s militantními feministkami. Mne toto téma tak zaujalo, že jsem si teď, v souvislosti s nákupem knižních dárků pro příbuzné, objednal i pro sebe dvě knihy praktické sociologie, které se věnují historii a zajímavostem okolo této problematiky. Takže se k tomuto tématu ještě budu vracet, jakož i k tématům příbuzným, jako je třeba „sexuální harašení“. Ale to již nebude součástí této mé polemiky s autorkou článku, který končí větou: „Není proto divu, že jsou muži šťastnější“.

Škoda, že nemohu vypátrat autorku tohoto tvrzení. Rád bych jí ukázal i následující odkaz http://www.prozeny.cz/magazin/sex-a-vztahy/muzi-pod-lupou/36090-5-situaci-kdy-to-maji-muzi-v-zivote-tezsi-nez-zeny .Je to o situacích, kdy to mají muži jednoznačně těžší a nelze, než naprosto souhlasit s autorkou i diskutujícími ženami. Objektivnější pohled od jiných žen na tuto problematiku je patrný také u následujícího článku, který mi jedna dáma poslala, a tak vám jej předám již bez svého komentáře. Snad jen, že se mi zvláště líbí jeho poslední věta.
A ovšem také jeho nadpis: Proti špatné náladě

Někdy přijde den, kdy nefunguje absolutně nic. Ani slunko nesvítí, prší a vy máte náladu, jak se říká, "pod psa". Chtělo by to nějaký životabudič, tak vězte, že my ženy:
* jsme krásné pohlaví
* nepotřebujeme nosit kravaty...
* jestliže se rozhodneme dělat práci, která je jinak výhradně mužská, jsme průkopnicemi...
* jestliže se muž rozhodne dělat práci, která je jinak výhradně ženská, je gay
* naše inteligence je srovnatelná s inteligencí jakéhokoliv muže a náš vzhled je lepší
* jestliže někoho zabijeme a řekneme, že to bylo v době tzv. menstruačního syndromu,  mnohdy se dočkáme zmírnění trestu
* náš mozek má stejnou kapacitu jako ten mužský, přestože máme o 6 biliónů neuronů méně. Naše neurony jsou   tedy výkonnější
* jsme schopny věnovat pozornost více věcem zároveň
* vždy víme, kde máme ponožky
* manželka prezidenta je nazývána "první dáma",manžel prezidentky je nula v pozadí
* pokud se vdáme za následníka trůnu, budeme královny. Jestliže si muž vezme následnici trůnu, stane se jen manželem královny

Přece jen mi to nedá, abych nevložil dvě poznámky, které mě právě napadly:
* jestliže jsme podváděny, jsme oběťmi. Pokud my podvádíme, oni jsou paroháči
* dostaneme-li od muže facku, jsme také obětí. Dostane-li muž facku od nás, je jako podpantoflák všem k smíchu. Policie mu nevěří, když      si stěžuje na domácí násilí
V obou případech každá návštěva místní hospody těžce muži snižuje jeho sebevědomí, takže se již těší až do toho spadne další štamgast. Dlouho čekat nebude.   

* my se rozhodujeme, kolik dětí mít
* vždy víme, kdy se jedná o naše dítě
* gynekologická prohlídka je příjemnější než vyšetření prostaty
* vždy jsme přítomny narození našich dětí
* jsme ozdobami svateb
* každý někdy slyšel o inspirující 'múze' – (nikdy o múzákovi), tedy vždy o inspirující ženě (můj dovětek z vlastní zkušenosti)
* žijeme déle
* jsme odolnější vůči bolesti a infekcím
* méně se potíme
* máme přednost při nástupu do záchranného člunu
* jsme citlivější
* máme mezinárodní den
* ženy, které žijí samy, jedí zdravěji

TEDY JSME OKOUZLUJÍCÍ!

A, jak už to bývá, ještě dovětek: Prosím, předejte toto všem okouzlujícím ženám, které znáte, a něco pěkného se stane: pozvednete sebevědomí jiné ženě.

 Můj závěr

Vždyť je nám nejlépe spolu ... 

Kdo a kdy je šťastnější? Samozřejmě, že muž i žena, pokud jim je osudem dopřáno žít spolu v přátelství, dá-li Bůh i lásce. Anebo je to ve hvězdách? ♥ ♥

Zdá se mi, že pan Einstein měl pravdu s tou relativitou. Chtělo by to si obě pohlaví vyzkoušet. Docela rád bych se v příštím životě narodil ženou. Jenže při mé smůle se nejspíš narodím jako žížala a žádných pozorností od žížaláků se nedočkám. Neboť džentlmenství  hermafroditům nic neříká.

Aktuální poznámka pod čarou. Právě jsem si přečetl:

http://zpravy.idnes.cz/australie-uznala-neurcene-pohlavi-d56-/zahranicni.aspx?c=A130601_183026_zahranicni_im  
Neboli – existují lidé, tzv. generově neutrální a již jejich nároky byly uznány i např. v Německu. A já tady píšu něco o svých starostech, kdybych byl žížalou!  Opravuji předchozí řádky. Už si nechci nic vyzkoušet.

 

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.