Lázně Mšené: oáza klidu 
a pohody nedaleko Prahy

Lázně Mšené: oáza klidu
a pohody nedaleko Prahy

4. 9. 2012

Malebné Lázně Mšené se nacházejí nedaleko měst Roudnice nad Labem a Budyně nad Ohří, a to pouhých  45 km od Prahy. V sedmi rekonstruovaných lázeňských pavilonech naleznete kompletní služby pro vaše zdraví. „V našich lázních si odpočinou a zdraví utuží nejen klienti zdravotních pojišťoven, ale na své si přijdou i nároční klienti samoplátci, kteří naleznou příjemný balneo provoz, prostory wellness i další doplňkové služby moderní doby,“ říká v rozhovoru pro magazín i60 předseda představenstva a ředitel lázní Bc. František Och.

Na jaké konkrétní nemoci či zdravotní problémy se specializují Lázně Mšené?
Lázně jsou zaměřeny prioritně na léčbu pohybového aparátu. Tato léčba vychází z více než 210 let staré tradice, která byla založena na aplikaci slatiny a také minerální vody. Terapeutické spektrum tvoří celá škála balneologických a rehabilitačních procedur a metod. Dnes je hlavní důraz kladen na použití přírodního léčebného zdroje - slatiny a na pohybovou terapii. Z léčebných prostředků jsou nejvíce žádány tradiční i moderní masáže, slatinné zábaly, perličkové a vířivé koupele, mobilizace, parafínové zábaly, elektroléčba, reflexní terapie či podvodní masáže.

Zdravotní pojišťovny omezují plné hrazení lázeňských léčebných výloh, a proto se lázeňské domy stále více orientují na klientelu, která si pobyt hradí částečně či zcela z vlastních prostředků. Převažují ve vašich lázních takoví klienti, kteří si hradí pobyt sami?
Jelikož jsem tento trend očekával delší dobu (starý systém byl pro sledování léčebných cílů neprůhledný), již v roce 2006 jsme zahájily jako první menší lázně v ČR cílené kampaně na oslovení nové samoplátecké klientely a upravovali jsme nabídku v lázních i vybavení. V současné době samoplátci v našich lázních tvoří již podstatně větší část výkonů, přesto očekávaná vyhláška o novém indikačním seznamu pro léčebně rehabilitační péči přináší mnoho změn, které mohou mít na podnikání v lázeňství velmi neblahý vliv.

Vedle možností zachování komplexní lázeňské péče, ovšem zkrácené z 28 na 21 dnů a rozšíření indikací onemocnění, které v našich Lázních Mšené smíme léčit o například stavy po ortopedických operacích s kloubní náhradou, revmatoidní artritis, osteoporózu a „Parkinsona“, obsahuje vyhláška také zachování příspěvkové lázeňské péče s možností zkrácení z 21 dnů na 14 dnů (dle dohody s navrhujícím lékařem). Zároveň ale také přináší výrazné omezení opakovaní komplexní i příspěvkové léčby, což povede ke značné redukci počtu pacientů, kterou odhadujeme u některých indikací na pokles až o 50 - 70 procent, což může vést k velmi nebezpečnému vývoji ekonomiky jednotlivých lázeňských společností. A díky tomu, že lidé v době nepříznivého ekonomického vývoje celé ČR bohužel začínají šetřit i na svém vlastním zdraví a počty samoplátců nemohou zatím vynahradit úbytek pacientů od pojišťoven, mám obavy z možného vývoje českého lázeňství jako populárního segmentu trhu s nespornými léčebnými výsledky.

Stejně jako v jiných oborech i v lázeňství panuje konkurenční prostředí. Čím Lázně Mšené oslovují klientelu, na jaké služby lákáte vaše klienty?
Lázně Mšené jsou známé svým jedinečným zdravotním personálem, ochotou a příjemným chováním. Také nově opravený park a celkové udržované prostředí opravených historických objektů je pro mnohé lákadlem. U nás opravdu naleznete klid a pohodu, žádný shon velkoměsta, butiky či restaurace na každém rohu. K nám se jezdí za klidem a pohodou. Takže naše od roku 2005 původní, tedy originální motto „Oáza klidu a pohody nedaleko Prahy“ je pro naše lázně opravdu příznačné. Je to bohužel slogan, který - ač jej používáme jako vlastní a původní již osmým rokem – si oblíbily mnohé konkurenční podniky a v různých obměnách jej tyto lázeňské hotely a podniky v médiích užívají také. Kupříkladu ve spojitosti s jejich nabídkou v centru Prahy, či v Karlových Varech… Je to jejich ostuda, protože tyto lokality nabízejí mnohé benefity, ale rozhodně klid a pohodu ne.

V nabídce máte celou řadu zajímavých léčebných programů. Co byste doporučil našim seniorským čtenářům - těm, kteří mají problémy s pohybovým ústrojím, ale i těm, kteří by si chtěli jen na pár dní u vás odpočinout?
Jistě si vyberete z naší celoroční nabídky týdenních a víkendových pobytů pro seniory. Od seniorského víkendu po týdenní rehabilitační nebo slatinný pobyt, které jsou právě pro seniory jako ušité na míru. Nicméně není senior jako senior J. Aktivní senioři velmi rádi využívají i další, velmi širokou nabídku Lázní Mšené. Novinkou v našich službách jsou dvoudenní pobyty – tedy pobyt na 2 dny (1 noc), během kterého můžete lázeňskou péči vyzkoušet. Nejzajímavější a nejžádanější novinkou je pak pobyt Víkend splněných přání, který v sobě zahrnuje ubytování na 3 dny (2 noci), stravování formou polopenze a zdarma doplňkové služby jako je zapůjčení či úschovné kol, petangue, pronájem tenisového kurtu, pronájem ping-pongu a mnoho dalších služeb. A procedury? V tomto pobytu si můžete zvolit jeden z 6 balíčků lázeňských procedur pod názvy: Síla bylin, Čokoláda, Med, Moře či konopí a pro ty aktivnější je tu i program Pohyb. Kompletní a aktualizovanou nabídku naleznete také na našich internetových stránkách www.msene.cz.

Součástí vašich Lázní Mšené je také wellness centrum. Co nabízí?
Lázeňský wellness nabízí všechny doplňkové služby, které v lázeňském balneo-provozu nenaleznete, ale které pro kompletní relaxaci všichni potřebujeme. V lázeňském wellness se můžete po celý den nechat hýčkat v pohodlí sauny, solária, během kosmetických, manikérských a pedikérských služeb nebo v kadeřnictví. A pokud toho i přes tuto nabídku nebudete mít dost, můžete si dát do těla i v malé posilovně.

Vedle lázeňské kúry a zdravotních procedur lákají lázeňské domy své hosty i na kulturní program nebo návštěvu zajímavých míst v okolí. Co zajímavého mohou vidět nebo na co se mohou těšit vaši hosté?
K příjemně strávenému lázeňskému i rekreačnímu pobytu přispívají i kulturní pořady, které organizujeme tak, abychom uspokojili všechny klienty. Snažíme se přitom nerušit ty, kteří touží po klidu a individuální pohodě. Přednášky na téma historie lázní, či o nových trendech v kadeřnictví či manikúře jsou již tradičně žádané, stejně jako pohybové programy se základy Nordic Walking, jógy či aerobiku. Aktuálně každý měsíc připravujeme pro naše klienty program, který můžete naleznout na našich internetových stránkách. Po celý týden pak mají klienti možnost využití kulečníku, venkovního ruského kuželníku a ping-pongu, zapůjčení kol, využití tras pro pěší turistiku, hřiště pétanque a mimo jiné můžete využít i nedaleký tenisový kurtu či rybařit v našem vlastním rybníku. A v neděli si můžete mimo rybaření užít vše zdarma.

lázně wellness
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.