Vlasy v zimě? Velký problém
Ilustrační foto: ingimage.com

Vlasy v zimě? Velký problém

4. 12. 2017

Jsou suché a rozlétané do stran. Nebo naopak upláclé na hlavě. Zkrátka, udržet v zimě pěkný účes je těžká věc. Zejména, když si na hlavu dáme čepici, kapuci, klobouček. A pak je sundáme. Katastrofa, že?

Tohle téma je blízké mnoha ženám. Čím jsou dámy starší, tím více je trápí fakt, že v chladném, deštivém či větrném počasí je těžké udržet účes. „S kamarádkou si rády vyrážíme do nákupních center. Prostě tam brouzdáme, koukáme, pak si dáme kávičku a podrbeme. Vždy se na to těším, je to jedna z mála příležitostí, kam se můžu hezky obléct, protože manžel je nemocný a už spolu nikam nechodíme. Ty vycházky s kamarádkou jsou pro mě zkrátka příležitost jak se načančat. Ale v zimě trpím,“ vypráví jednasedmdesátiletá Hana z Ostravy. „Když je vítr nebo sněží, přijdu do nákupního centra jako splihlá myš a mám po náladě. Když si dám kapuci nebo čepici, vlasy se mi rozplácnou do stran, na temeni jsou vidět šediny, ba i pleška. Když se učešu, mám vlasy jakžtakž, ale pod čepicí či kapucí se z nich stane strašná věc. Kamarádka to má úplně to samé. Přemýšlíme, zda se na zimu více ostříhat nebo naopak si nechat vlasy delší,“ říká.

Jistě, pro mnohé malicherný problém. Ale přiznejme si, jak takový malicherný problém jako je účes, ve kterém se necítíme, může zamávat s našim sebevědomím. Ano, jsou jistě ženy, které mají tyto takzvané malichernosti takzvaně na háku, ale většina dam chce prostě vypadat dobře, pokud si právě vyrazily mezi lidi.

Kadeřníci se shodují, že právě v zimním období jsou jejich zákaznice často nespokojené a uvažují o změně účesu. Stěžují si, že mají vlasy vysušené, rozlítané, zkrátka méně kvalitní než v jiných ročních obdobích. Univerzální rada samozřejmě neexistuje, pro mnohé je řešením prostě hrdě chodit v kloboučcích či čepicích a nechávat si je i při posezení v kavárně nebo při brouzdání obchody. Ostatně, všimněme si, že dívky a mladé ženy nyní mnohdy čepice vůbec nesundávají, nějaká ta pokrývka hlavy je právě takzvaně in.

Některým ženám se na zimu osvědčil kratší účes, jiné naopak preferují, když si vlasy, se kterými právě nejsou spokojené, třeba můžou stáhnout do culíku. Kadeřníci každopádně radí v zimě používat výživnější šampóny, třeba i kondicionéry, zkrátka vlasy takzvaně vyživovat, i když to třeba v jiných ročních obdobích neděláme. Zkrátka, v zimě jsou vlasy sušší, s většími sklony k lámavosti a vypadávání. Tak to je a šťastné to ženy, které nic takového neřeší. Tak si aspoň dáme malou ukázku pěkných praktických účesů vhodných pro zralé dámy, které v případě chuti na změnu, mohou být inspirací.

móda
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

24%

Ano, ale zatím jen částečně

16%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

13%