Jiří Wolker by měl radost
Foto: autorka

Jiří Wolker by měl radost

14. 11. 2017

„Poštovní schránka na rohu ulice, to není nějaká lecjaká věc…“. Moc hezká básnička. Myslím, že její autor by měl radost, kdyby navštívil, stejně jako já s kamarádkou, výstavu v Poštovním muzeu, nazvanou 200 let poštovní schránky. Asi by byl překvapen, že schránky už nejsou modré, ale oranžové. Ale jistě by byl ochuzen o tu krásnou atmosféru starých časů, která výstavou prostupuje. Protože on v těch časech (příliš krátce) žil. Výstava není rozsáhlá, ale je velmi půvabná a nabízí spoustu věcí pro potěchu oka i duše. V přízemí je stálá expozice českých, československých i zahraničních známek – v aršících a na dopisnicích, první patro je určeno pro obměňované výstavy. Kromě schránek jsou vystaveny modely poštovních vozů, razítka a další pro poštu nezbytné předměty. Zajisté vás zaujmou i několikera krásná kachlová kamna, patřící k vybavení muzea. 

Poštovní muzeum bylo založeno jako první muzeum v samostatném Československu 18. 12. 1918. V této budově, v níž dříve bydleli pražští mlynáři, sídlí od roku 1988.

Na prohlédnutí výstavy vám bude stačit půlhodinka. Vezmete-li s sebou děti, i malé, určitě se nebudou nudit. I na ně organizátoři totiž pamatovali. Máte dost času – výstava trvá do 25. února. Do jejího skončení je pro děti připraveno ještě pět doprovodných akcí (počínaje 17. listopadem). A překvapení na konec: za všechnu tu poštovní krásu zaplatíte coby senioři pouhých 10 korun českých! Nalákám vás svými fotkami?

 

 

 

výstavy
Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.