Takový byl pan Menšík
FOTO: Česká televize

Takový byl pan Menšík

13. 11. 2017

 Roku 1976 jsme jako autoři námětů na televizní Bakaláře obdrželi pozvání na Kavčí hory. Na pozvánce jako program byla prohlídka televizních studií a beseda s tvůrci pořadu panem Dietlem, režisérem Dudkem a hercem panem Menšíkem.                                                                                

Provázela nás paní Libuše Pospíšilová a ta nám sdělia, že pan Menšík se omlouvá, protože musí natáčet. To nás mrzelo, ale beseda,s pány, kteří tenkrát byli špičkou televizní zábavy, byla velmi zajímavá, V půli se rozletěly dveře a jako uragán vstoupil pan Menšík. Byl oblečen jako ruský revolucionář v rubášce a měl mohutný knír a hned spustil doslova vodopád slov, Říkal, že na chvilku utekl režisérovi z natáčení inscenace (tuším, že to byl Kremelský orloj) s tím, že nás chce vidět. Bylo na něm vidět. že už je nemocný.protože se stále nadechoval, odmítl nabízený chlebíček a stále pil ze sklenice vodu. To ale vůbec nevadilo tomu, že to byl skvělý vypravěč, takový, jak jsme ho znali z obrazovky. Historky jsem od něho dříve ani později neslyšel a směle mohly sloužit jako námět na mikrokomedie. Rozloučil se s tím, že bude mít asi průšvih, ale setkání si přece nemohl odpustit.

Bylo to překvapivé zpestření pro nás tak zajímavé odměny za náměty a povzbuzení pro další psaní. Na závěr jsme dostali krásná alba s vlastnoručně podepsanými fotografiemi herců, kteří v Bakalářích hráli. Já se musel o album přihlásit, protože jsem seděl vedle paní Dietlové, a tak mysleli, že patřím ke štábu. Dodnes, když si prohlížím album fotografií herců, kteří ve většině případů hrají v nebíčku, si na toto setkání rád vzpomenu, protože se již nikdy neopakovalo.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.