Šoubyznys a šedesátnice? Ve světě stále atraktivnější
Ilustrační foto: pinterest.com

Šoubyznys a šedesátnice? Ve světě stále atraktivnější

10. 11. 2017

Ještě před pouhými pěti lety by tomu nikdo nevěřil, ale je to tak: dámy ve věku kolem šedesátky jsou teď žádanými herečkami i modelkami. Co se to děje? Že by i svět byznysu kolem filmu a módy konečně vzal na vědomí, že společnost stárne?

Krásky Mirrenová i Streepová

Uznávaná britská herečka Helen Mirrenová ve svých čtyřiašedesáti nafotila akty. Decentní fotografie vznikly poté, co ji loni vyfotil bulvární fotograf na pláži, kterak se koupe ve dvoudílných plavkách. Fotky zveřejnilo několik časopisů s komentáři, že za její postavu by se nemusela stydět leckterá mladice. Helen to potěšilo a rozhodla se zájmu využít. Zapózovala nahá ve vaně pro New York Magazine.

„Akty jsem nafotila, abych povzbudila ženy, které se s přibývajícími léty neumějí vyrovnat. Věčné mládí je jen iluzí a předstírání, že to není pravda, mi přijde zábavné,“ tvrdí herečka, která za roli ve snímku Královna dostala Oscara. Patří mezi celebrity, které se rozhodly stárnout přirozeně, bez plastických operací. A tak teď dává do amerických časopisů jeden rozhovor za druhým, protože se jí všichni ptají, jak si svou vysportovanou postavu a svěží vzhled udržuje. Odpovídá, že hodně spí, jí často ovoce a zeleninu a každý den cvičí.

To, že nejde o náhodnou a výjimečnou záležitost, potvrzuje i úspěch její jen o dva roky mladší kolegyně Meryl Streepové. Její fotografii v lednu otiskl na titulu magazín Voque. Což ve světě módy znamená absolutní přelom. Tento nejvlivnější módní časopis na světě totiž zásadně dával na obálky fotky mladých krasavic, už třicátnice měly problém na titul proniknout. Meryl teď žertuje, že je nejstarší osobou, jaká kdy byla na titul fotografována.

Dámy se opět vrací na výsluní

Šedesátka je skvělý věk i pro herečku Kirstie Alleyovou. Dříve patřila k hollywoodským celebritám, pak přibrala čtyřicet kilo a potýkala se s depresemi. Zdálo se, že její kariéra je minulostí. Teď, v šedesáti letech, zhubla, zúčastnila se soutěže Stars Dance a skončila druhá před řadou mladých krasavic. Diváci prostě byli jejím šarmem okouzleni a posílali jí hlasy jako diví.

A další příklad: Herečka Susan Sarandonová. Má tři děti, šedesát let a kosmetická společnost Revlon si ji vybrala jako svou tvář pro reklamu. „Myslím, že ženy, jimž je nad třicet, potřebují vidět starší ženy, které nejsou zdeformovány plastickými operacemi a přitom jsou pořád považovány za krásné. Pak svět přestane mít ze stárnutí strach,“ podotkla Sarandonová v rozhovoru pro New York Magazine. I ona je propagátorkou zdravého stravování a pravidelného cvičení.

To nejlepší na konec: Sophia Lorenová byla měsíc před svými dvaasedmdesátými narozeninami vyhlášena nejpřirozenější krasavicí na světě. Hlasovali novináři nejslovutnějších amerických módních magazínů.

Možná je to jen přirozená reakce na uplynulých deset let, kdy býval považován v módním průmyslu za starého každý nad třicet. Možná je to zajímavý společenský úkaz, který naznačuje, jakým směrem se svět ubírá. To se uvidí časem. Každopádně platí, že být dnes šedesátiletou dámou je něco zcela jiného, než bývalo před dvaceti lety.

stárnutí
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.