Ušetřeme prostor v bytě správnou volbou šatní skříně
Ilustrační foto: www.dona-shop.cz

Ušetřeme prostor v bytě správnou volbou šatní skříně

1. 11. 2017

Úložné prostory v domácnosti hrají velikou roli. Ačkoliv je moderní mít doma co nejméně nábytku, vždy budeme potřebovat nějaké místo, kam uschováme oblečení a jiné věci, které se nemohou jen tak povalovat ve volném prostoru. Tento problém řeší nákup vhodné šatní skříně. V následujícím článku si shrneme, nač bychom se měli zaměřit při zařizování ložnice.

Méně někdy znamená více

Věčný problém s kupícím se oblečením snadno vyřeší skříně do šatny. Mnoho bytů již dnes disponuje prostorem, který se dá využít jako šatna. Tyto dispozice ocení nejen dámy, které si libují v nakupování nejnovějších módních kousků, ale také rodiny s dětmi. Místnosti přeplněné různými kusy nábytku nevypadají dobře na pohled, ani se v nich člověk necítí komfortně. Proto je lepší pořídit jeden větší kus úložného zařízení, než hromadit věci v několika malých komodách zabírajících zbytečně příliš mnoho místa. Pokud zvolíme správnou šatní skříň, do níž můžeme uskladnit nejen oblečení, ale také ložní prádlo, ručníky a další věci denní potřeby, ušetříme prostor v pokoji, který pak můžeme využít jiným způsobem. 

Na co si dát při nákupu pozor

Pořízení jakéhokoliv většího kusu nábytku vyžaduje rozvahu. Stejně tak je tomu i v případě nákupu šatní skříně. Je potřeba uvědomit si, jaké parametry zvolit, který dekor se nejlépe hodí do naší ložnice, a jak chceme mít ve skříni řešený policový systém. Některým lidem vyhovuje více poliček, jiní dávají přednost ukládání oděvů na ramínka, protože je nebaví věčné skládání košil do komínků. Předem je důležité změřit rozměry místa, kam tento úložný prostor postavíme. Je velmi frustrující, když nakoupíme drahý nábytek, a posléze doma zjistíme, že přesahuje futra, nebo se nevejde ke stěně, kam jsme jej plánovali umístit. Barva nábytku by měla být v příjemném kontrastu s barvou zdí a podlahy. Dekor se snažíme vybírat takový, aby byl stejný nebo alespoň velmi podobný dekoru ostatního nábytku umístěného v ložnici.

bydlení
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.