Zimní móda. Tento rok je přívětivá!
Ilustrační foto: pinterest.com

Zimní móda. Tento rok je přívětivá!

1. 11. 2017

Objemný volný kabát? Nebo naopak přiléhavý stažený páskem? Nenápadně černý či šedý? Nebo naopak červený či žlutý? Nikdy nebyla móda tak rozvolněná a letošní blížící se zimní sezóna je toho důkazem. Jak ale s těmi lákadly naložit?

Zapomeňme už konečně na větu: „Letos je moderní...“ Ta věta nás sice provází celý život, ale už je nejvyšší čas na ni fakt zapomenout. Nosí se totiž úplně všechno, podstatné je najít to, co svědčí naší postavě a naší duši. Kdo přistupuje k výběru oblečení takto, má vyhráno. A letošní nabídka zimního oblečení tomu výrazně nahrává.

Do obchodů dorazily kabáty a bundy. Střihů, barev a stylů je tolik, že tentokrát ani ženy silnějších postav či vyššího věku nemusí lamentovat, že je vše určeno mladým dívkám miniaturních tělesných proporcí. Letos je opravdu z čeho vybírat, protože přetrvává trend takzvaných oversized věcí, jak se v módní branži říká všemu, co se dá přeložit výrazem nadměrné. Zkrátka, jsou to všechny ty kabáty, svetry a bundy, ve kterých není vidět, jakou postavu majitelka má, protože se zdá, že má oblečení o několik čísel větší. Ovšem pozor, takový velký kabát či bundu je zásadně třeba kombinovat s úzkými kalhotami, úzkou sukní, klidně i s legínami zasunutými do vysokých kozaček. Jasné je, že v případě legín je doplňkem nejen objemná bunda či kabát ale pod ní i objemný svetr nebo košile zakrývající zadek. Legíny a krátké třičko či upnutý svetříček působí lacině a směšně i na perfektní postavě, natož tak na té, která patří normální ženě.

Ale na kombinaci objemného černého kabátu, úzkých černých kalhot cigaretového střihu a kotníčkových bot s podpatkem či úzkou špičkou, podle toho, jak stav nohou a kondice majitelky dovoluje, opravdu není co zkazit a sluší nositelce, ať je jí třicet nebo sedmdesát let, ať má padesát kilo nebo osmdesát. Není třeba se bát, že v objemném kabátě či svetru bude žena s nadváhou vypadat ještě silnější. Jde opravdu jen o to, že je třeba kombinovat věci úzké a široké, postavu obepínající a ty naopak ji zahalující.

Za velmi slušné ceny se nyní dají pořídit kousky, kterým se říká nadčasové. Například volné béžové, šedé či černé pláště, které se dají nosit přepásané. Ženy, které se v módě orientují, zpravidla   vědí, že takový zdánlivě nenápadný jednoduchý béžový, šedý či černý volný kabát patří do výbavy takzvaných celebrit, které bývají označovány jako nejlépe oblékané ženy světa. A vůbec to není otázka peněz. Takové kabáty ze slušných materiálů se nyní dají najít v běžných řetězcích jako je Zara, Mango či Marks&Spencer.

Žena v jednoduchém volném plášti barvy velbloudí srsti a úzkých černých kalhotách či džínách vypadá vždy lépe oblečená, než dáma v různých zdobených kabátcích vypasovaných střihů, které se zpravidla za rok okoukají.

Letošní kolekce nabízejí i další velmi příjemný trend, který přetrvává už několik let a moudré ženy vědí, že jde o nadčasovou záležitost, takže je dobré tu věc mít doma v zásobě i do let, kdy už jich třeba v obchodech nebude taková nabídka. Řeč je o objemné šále. Ano, o takové té šále, kterou nosí mladá děvčata omotanou kolem krku a mnohé starší dámy o ní říkají: To už pro mě není, vypadala bych s takovým velkým hadrem kolem krku malá a tlustá. Jde jen o to takovou šálu zkusit. Je to rozhodně jednodušší a levnější varianta, jak vylepšit šatník, než si pořizovat každý rok nový kabát. S kvalitní měkkou šálou totiž i starší nenápadný kabát najednou vytvoří zajímavý výrazný outfit. Z minulých sezón přetrvává i trend volných svetrů. I toho je dobré využít, protože může přijít doba, kdy obchody zase zaplaví úzké tělo obepínající roláčky, ve kterých se žena s trochu kily navíc zpravidla dobře necítí.

Avšak v současné poněkud podivné době, kdy velikost třicet osm vypadá jako obleček na panenky, se objevila spousta obrovských volných svetrů, ať už s roláky nebo s výtřihy do véčka. A světe div se, mnohé obrovské volné kusy mají napsáno na etiketě, že jde o velikost S, takže ty, které mají velikost XL, už připomínají stany. Je dobré toho využít takzvaně do zásoby. Protože takový volný svetr je další nadčasová záležitost. Objemný kvalitní černý svetr s výstřihem do véčka v kombinaci s úzkými kalhotami udělá kočku i z ženy, která se trápí kily navíc. A dámy, které mají vkus a módě rozumí, takové volné svetry nosí i v době, kdy se je módní průmysl snaží přesvědčit, že v určitou sezónu musí mít zásadně oblečenou malinkou květovanou halenku s volánky.

Zkrátka, právě zimní kousky nebývají nejlevnější a zpravidla si je nekupujeme na jednu sezónu. Proto se vyplatí při jejich výběru přemýšlet více, než při nákupu letních triček, kde si nějaký ten úlet za stovku můžeme dovolit s tím, že takové tričko se pak vždy vynosí doma nebo na chalupě. Ale takové setkání s objemným kabátem z kvalitní látky nebo volným vlněným svetrem se může stát osudovou láskou na mnoho, mnoho let. Protože, pokud jde takovou o nadčasovou záležitost, žádný přechodný módní trend pak tuto naši lásku nemá šanci rozbít.

móda
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

14%