Něco výrazného na krk. Proč ne?
Ilustrační foto: pinterest.com

Něco výrazného na krk. Proč ne?

17. 10. 2017

Velký, pozornost poutající náhrdelník? Nebo decentní nenápadný? To je téma, které dělí starší dámy na dva tábory. Část žen tvrdí, že se výrazné ozdoby ve vyšším věku nosit nehodí. Jiné naopak zastávají názor, že právě zralost je období, kdy ženě velké pozoruhodné kusy kamenů či kovu sluší nejvíce.

Velké designové šperky samozřejmě nejsou vhodné pro každou ženu. Vzít si je, to chce trochu odvahy, sebejistoty a zkušeností s laděním oblečení a ozdob. Výsledkem může být směšná přeplácanost. Zároveň tak může být výsledkem úžasná kombinace jednoduchosti a extravagance. Kdo však přece jen chce zkusit něco výrazného, může se inspirovat dámami, které sázejí na náhrdelníky.

Mnoho stylistů tvrdí, že právě ve vyšším věku jsou zajímavé velké šperky na krku  vhodné, protože odpoutají pozornost od nedokonalostí. Může jít o velký zajímavý náhrdelník k  jednoduché bílé košili. Může jít o velký kámen na řetězu či šňůrce nošený přes minimalisticky jednoduchý černý či béžový svetr, ať už s rolákem nebo do véčka. Může jít o dlouhou několikrát omotanou šňůru perel nebo výraznou kovovou obruč obepínající krk. Možností je mnoho a kdo se jich bojí nebo mu dosud nebyly sympatické, může se podívat na následující příklady.

Samozřejmě to neznamená, že by teď všechny ženy měly vyrazit s mohutnými kusy něčeho na krku, když ve skrytu duše preferují jemňoučké nenápadné řetízky nebo je nošení šperků vůbec nebaví. Protože sebevědomá a dobře oblečená dáma se už dávno naučila, že móda nemá být diktátem, ale hrou a inspirací

móda
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

24%

Ano, ale zatím jen částečně

16%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

14%