Senioři vítáni aneb Zlaté české ručičky v Pelhřimově bez bariér
Parašutistka Františka Zemanová. FOTO: Agentura Dobrý den

Senioři vítáni aneb Zlaté české ručičky v Pelhřimově bez bariér

20. 9. 2017

Entuziasmus a nezlomnou vůli mnohých seniorů nelze než obdivovat. Abychom jejich (často naprosto unikátní) výkony mohli více přiblížit světu, zavedli jsme pro ně již před lety samostatnou kapitolu České knihy rekordů. Dočtete se v ní například o výstupu na 5 895 metrů vysoké Kilimandžáro, který ve věku 79 let uskutečnil pan Chrudoš Fiala, 92letém otužilci Ladislavu Nickovi (prokázal svou obdivuhodnou kondici plaváním ve vodě řeky Vltavy o teplotě +3 °C) nebo o paní Františce Zemanové - ta uskutečnila ve věku 88 let dvacet tandemových seskoků padákem v průběhu čtyř měsíců.

Na seniory (zdatné i méně pohybově zdatné) jsme připraveni i v expozici Zlaté české ručičky. Víme, že vybrat pro pohybově handicapovaného člověka prázdninový výlet není vždy jednoduché - mnohé historické objekty jsou památkově chráněny, jinak než po příkrých schodech se do nich nedostanete a pro návštěvníka s pohybovým omezením jsou v podstatě nedostupné. Expozice Zlaté české ručičky Pelhřimov patří k atraktivním turistickým cílům, které jsou bez problémů dostupné i návštěvníkům s berlemi a popřípadě vozíčkářům. Naleznete ji na Nábřeží rekordů a kuriozit  a její bezbariérovost je zajištěna prostorným výtahem, který vás bez problémů vyveze do jednotlivých pater.

Základ expozice tvoří unikátní kolekce více než 90 objektů vyrobených ze zápalek, jejíž součástí jsou např. funkční hudební nástroje, ale najdete zde i vyšívanou mapu Evropy, sochy vyřezávané motorovou pilou, nejmenší zlatou klec v ČR a mnoho dalších neobvyklých výtvorů šikovných rukou.

Máme otevřeno každý den po celý rok a těšíme se na vaši návštěvu.

 

Josef Vaněk, Muzeum rekordů a kuriozit Pelhřimov

 

 

 

 

 

 

aktivní senioři
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%