Olympijské naděje/OLYMPIC HOPES CANOE SPRINT 2017
FOTO: autorka

Olympijské naděje/OLYMPIC HOPES CANOE SPRINT 2017

21. 9. 2017

Brzy po srpnovém Mistrovství světa v rychlostní kanoistice, které přineslo českým barvám nádherných šest medailí, hostila Labe aréna Račice další závody v rychlostní kanoistice. Zdaleka ne všechny děti tráví svůj volný čas hraním počítačových her a bezcílným posedáváním. A tak se o víkendu 15.-17. září 2017 do Račic sjely ty, které napříč zeměkoulí od Japonska, přes např. Indonésii, Tunisko, Dánsko, Francii, Velkou Británii až po USA a Kanadu, tráví čas u vody, sedají nebo klekají do vratkých lodí, berou do rukou pádla a věnují se rychlostní kanoistice. Závody to nebyly ledajaké. Děvčata a kluci, narození po 1.1.2000, přijeli bojovat o medaile v závodech Olympijské naděje.

Strávila jsem v Labe aréně sobotní i nedělní odpoledne a měla jsem možnost nahlédnout i do věže, místa startu i depa. Moc se mi ten ruch na vodě i kolem ní líbil a děvčatům i klukům jsem fandila. Počasí jim bohužel nebylo příliš nakloněno a spustil se dokonce i liják. Diváci se bez ohledu na státní příslušnost v tu chvíli semkli v části tribuny kryté střechou, závodníkům však evidentně nevadil. Jen nad hosteskami, přinášejícími ke stupňům vítězů na polštářcích medaile, se vznášel deštník.

Našim olympijským nadějím závody přinesly čtyři bronzové, jednu stříbrnou a jednu zlatou medaili a vy si zkuste zapamatovat tato jména: Jiří Minařík (1. místo), dvojka Kateřina Zárubová a Adéla Házová (2. místo), dvojka Natálie Součková a Barbora Betlachová (3. místo), dvojka Tomáš Sobíšek a Jakub Brabec (3. místo), Jakub Brabec (3. místo), Jiří Zalubil (3. místo). Možná o nich za pár let ještě uslyšíme.

Ráda bych se s vámi podělila o několik fotografií.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.