Vlajka  stoupá vzhůru
FOTO: Helena Červenka

Vlajka stoupá vzhůru

13. 9. 2017

O kondičních táborech pro seniory ve stylu retro jsem slyšela hodně zajímavého, ale není nad osobní poznání. Když se Hanka Práglová vloni v Loučné zmínila, že takové tábory pořádá, požádala jsem ji, zda bych se takové akce nemohla zúčastnit.

A tak v neděli 3. září jsem z Plzně vyjela vlakem do Bohumína, odkud odjížděl autobus plný seniorů na retrotábor do Horní Bečvy. Už na nádraží na nás čekala Helenka Červenka s Majkou Seitlovou..Od Brna přijela Eva B. a další íčkařky. Prohlédly jsme si prostory spolku "Maryška" a odjeli všichni za vydatného deště do RS Pekárny Rališka. Já jsem dostala společný pokoj s Maruškou R. a pak jsem se už jen těšila na večeři  a nebyla jsem zklamaná. Jídlo po celou dobu pobytu bylo velmi chutné, personál přívětivý a všude vládla čistota.

Hned ráno nás před snídaní čekala rozcvička  a bylo vytvořeno 6 oddílů podle místa, odkud senioři pocházeli. Třeba Lutyně, Bohumín, Dětmarovice či Orlová. Nás z íčka bylo celkem  sedm, protože Helenka Č. soutěžila spolu s Květinkou P. za Bohumín. Každý oddíl si odpoledne musel vytvořit vlastní vlajku a zvolit název oddílu. My jsme nakonec byly "jedničky". Vlajka  s modrou číslicí 1 a hvězdičkami tvořila pak celý týden výzdobu hlavní jídelny. Hlavní vedoucí pak byla Hanka Práglová.

V táboře se určitě nikdo nenudil, protože program probíhal od rána do pozdních hodin. Jen po obědě se dodržoval tzv. polední klid. To se mi moc líbilo. Nabrala jsem tak sílu na odpolední sportovní či jiné hry, večer zase probíhaly soutěže jednotlivých oddílů ve zpěvu karaoke či v tancích. Poznala jsem spoustu báječných lidí, Eva B. hned první večer zvítězila v tanci, Helenka Č. krásně zpívala a Květinka P. jako králík z klobouku sklidila velký potlesk. 

Na každém správném táboře nesmí chybět táborák a opékání vuřtů. Ani my jsme nepřišli o takovou akci. Já ale bohužel chyběla. Dostala jsem rýmu a večer proležela v postýlce. Organizátoři táborových aktivit v čele s paní Ivankou dělali vše, abychom se na táboře dobře cítili a hlavně byli v neustálém pohybu.

Závěrečný večer v pátek před sobotním odjezdem byl ve znamení karnevalu. Masky si někteří již přivezli s sebou a nebo si něco vytvořili sami. Třeba Eva B. jako hipísačka neměla chybu. Zdeňka Žichovská byla zase motýlek (Paví očko) a Anička Čipová se starala o to, abychom netrpěli žízní. Každý se převlékl do masky, abychom jako oddíl získali co nejvíc bodů. Já jsem původně chtěla jít za šelmu kočkovitou, ale protože už jiné oddíly měly stejný nápad, oblékla jsem se za Arabku. Masku jsem měla hotovou asi za minutu, a tak jsme v plném počtu za zvuků arabské melodie odtančili do hlavního sálu.

O táboře a životě v něm by se toho dalo napsat ještě mnoho. Rožnov pod Radhoštěm se mi také moc líbil a určitě musím Beskydy znovu navštívit. Pokud chcete zažít krásný týden v kouzelné přírodě, užít si zábavu s přáteli, neváhejte a jeďte na retrotábor. Určitě nebudete litovat. Já příští rok jedu zase. .Protože fotografií z celé akce je mnoho a většinu z nich pořídila naše Helenka Červenka, podívejte se na ně na: http://www.seniorklub.estranky.cz/

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%