Fotoreportáž: Poněkud smutná ZOO
Foto: autorka

Fotoreportáž: Poněkud smutná ZOO

2. 9. 2017

Nemám moc příležitostí navštěvovat ZOO, ne, že by byly pro mě nedostupné, ale je spousta jiných aktivit. A tak jsme se jednou zase vydali na návštěvu do ZOO, tentokrát do Olomouce na Svatý Kopeček.

Zklamání nastalo hned po vstupu do ZOO. Nic pěkného se našim očím nenabízelo. Měla jsem od prvního okamžiku dojem, že zahrada je poněkud zanedbaná. Zvířat je tam málo, sice ve velkých výbězích, ale pro pozorovatele jsou zvířata daleko a nebo za sklem. Já vím, bezpečnost, ale prostě Olomoucká ZOO není to pravé ořechové.

Turistické vláčky se dýchavičně a v oblacích prachu vlečou po své trase, kolem smutných zvířat, žabincových vodních ploch. Nikde žádný truhlík nebo záhon s květinami. Prostě jsou tam jen zavřená zvířata. Mám pocit, že to tam pracovníky silně nebaví. A když práce nebaví …

Smutný pocit nám vylepšila návštěva Baziliky Navštívení Panny Marie, ta nezklame nikdy. Ve stánku u Baziliky jsme si dali výbornou točenou zmrzlinu, porce za 12,-- Kč! Palec nahoru. Na oběd jsme se zastavili v restauraci U Macků. Jídlo dobré, ceny tak akorát. Treba za smažený sýr, hranolky a tatarku by zákazník zaplatil 129,-- Kč, stejně jako za kuřecí řízek a šťouchané brambory, za svíčkovu s knedlíkem 135,-- Kč. A hospoda byla samozřejmě plná turistů.

Přikládám pár fotek z tohoto výletu, bez komentářů. Nějak mě nic vtipného nenapadá.

 

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.