Čísla dokáží prozradit víc, než tušíme
Ilustrační foto: ingimage.com

Čísla dokáží prozradit víc, než tušíme

24. 8. 2017

Zmáčknutím zvonku u domu v pražských Kobylisích začíná malý rituál. Projdete vchodovými dveřmi a o patro výš se otevřou jiné. S úsměvem vás vítá Marie Příhodová. Většina klientů za ní přichází na reflexní terapii, zjednodušeně řečeno masáž chodidel, ale můžete se zde dozvědět i něco o sobě z numerologického rozboru svého data narození.

Ze zkušeností různých lidí s touto metodou víme, že charakteristiky jejich povah až neuvěřitelně „sedí“. A jsou i tací, kterým nahlédnutí do vlastního „já“ pomohlo zcela zásadně změnit své životní návyky a postoje. Určitě ne náhodou se říká, že všechno souvisí se vším. Stále je co se učit a dokonce je to nezbytné. Paní Majka, dříve povoláním ekonomka, se kromě zmíněných oborů zabývá ještě astrologií, občas používá i tarotový výklad a jak sama říká, studium nám zůstává na celý život. 

Kdy jste se s numerologií setkala poprvé?
Ještě za hluboké totality jsme samozřejmě pátrali po všech zakázaných věcech, kam práce s čísly patřila také. Chtěli jsme si ověřit, zda je funkční. První kniha o numerologii mi přišla do rukou ještě v samizdatu. Zkoušela jsem podle ní pracovat jen s omezenými čísly, ale fungovalo to. Po vyhodnocení data narození jsem se lidí ptala na některé vlastnosti a oni mi je potvrzovali. Po roce 1989 literatury přibývalo, využívám samozřejmě i dalších poznatků, ale stále používám tabulku z oné první knihy, která je mi blízká. Opírám se i studium astrologie. Najdu si určitý aspekt člověka a poté ho zkouším hledat i ve zmíněné tabulce. Nemohu jen tak střílet od boku, informace si u klienta ověřuji. Vždycky je zajímavé slyšet jeho reakci: „A jak to víte?“  

Jak lidé reagují na to, že „víte“?
„Hru“ s čísly nestuduji ani tak proto, že by mě zajímaly charakterové vlastnosti určitého člověka, nejsem zvědavá. Snažím se spíš konkrétní osobu pochopit. V momentě, kdy člověk přizná, že by měl respektovat názory druhého jedince, neformujete ho. Nikde nás neučili, že máme respektovat identitu těch druhých. A přesto je to nesmírně důležité! Klienti jsou často překvapeni, kolik se o sobě mohou dovědět od naprosto cizího člověka, s tím většinou vůbec nepočítají.  

Pomáhají vám tyto poznatky i při reflexní terapii?
Určitě ano, především při stanovení diagnózy z chodidla. Každý reaguje jinak, proto se na data dívám, abych věděla, na co je klient připraven, kolik unese. Před lety se mi stalo, že jsem jedné paní řekla, že má lehkou dysfunkci hormonálního systému, která se upraví. Ona mi pak dodatečně přiznala, že z toho byla tři týdny úplně „rozhozená“. Tehdy přišlo ono: „Aha!“ Pochopila jsem podle různých aspektů, že v tomto případě mělo být mé vysvětlování daleko obšírnější. Žena typu mé tehdejší klientky nad vším hodně přemýšlí. Proto jí musím opravdu říci: Našla jsem to a to, což má svou příčinu. Pokud budete dodržovat zvolený postup, organismus se za poměrně krátkou dobu vyčistí. Vše bude tak, jak má být a postižení se s velkou pravděpodobností nebude opakovat. Někoho stačí zkrátka „naťuknout, s jiným musím mluvit daleko víc.  

Dostáváme se vlastně k nesmírně důležitému bodu, a tím je komunikace.
Lidé chtějí diagnózu těla i duše. Právě zde mi numerologie i astrologie nesmírně pomáhá. Společně s klientem dokážeme zjistit,  v jaké konstelaci se nachází, co mu v tu chvíli chybí a nemusí jít jen o zdravotní problém. Pokud nějaký najdeme, odhadneme, jak dlouho ještě bude trvat a pokusíme se ho převést z roviny problému do roviny výzvy. Někdy klientovi nezbývá, než špatné období nějak vydržet. Pokud potíž bere jako zkoušku a úspěšně ji zvládne, může být sám na sebe pyšný, jak svůj život umí dobře zvládat. Nepřidrží-li strach na uzdě, bude jím jen ochromován, neschopen dál se rozvíjet. Někdy je snadnější brát strach jako alibi, ale za jakou cenu? Určitě je lepší se s nástrahami poprat, postavit se k nim zpříma. A život si o to stejně nakonec řekne sám.  

Dají se odkrýt i zaváté stopy z dětství?
Díky numerologii se dají vystopovat okolnosti, které nás od dětství provázejí celým životem. To je klíčové a skutečně to první, na co se dívám. Jaké měl člověk dětství ho silně ovlivňuje, ať si to připouští nebo ne. Spousta z nás na řadu zážitků zapomene, ale podvědomě stejně používá modely, s nimiž se setkával od prvních krůčků. Když se s klienty vracíme k různým momentům zjišťujeme, jakou to „kouli za sebou vláčejí“. Najednou zdánlivě pohodové dětství mizí v nenávratnu. Vůbec tím nechci říci, že máme rekapitulovat a hledat viníka. Rodiče vychovávají vždycky, jak nejlépe umějí. Z jejich osobního pohledu určitě, byť objektivní názor může být jiný.  Lidé po „čtyřicítce“ se občas přistihnou v situaci, jíž zhodnotí slovy: Vždyť ty už jsi jako svoje matka (otec) nebo jim to poví „znalé“ okolí. Potom začnou přemýšlet… O numerologii bychom mohli hovořit hodiny. To podstatné na ní vidím v tom, že nás může obohatit, jak chápat druhé. Ne je posuzovat!          

mezi nebem a zemí
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.