Do Prahy za uměním se sklenkou v ruce
Ilustrace: Jiří Slíva pro WINE&ARTPRAGUE

Do Prahy za uměním se sklenkou v ruce

18. 8. 2017

Tradice se musí dodržovat, a tak se můžeme těšit na 2. ročník akce nazvané WINE&ARTPRAGUE. Po velmi úspěšném loňském roce se setkání milovníků dobrého vína a kvalitního výtvarného umění uskuteční v historickém centru Prahy v sobotu 9. září. Na probíhající přípravy jsme se zeptali předsedy představenstva neziskové organizace Víno a umění Pavla Štorkána.

Můžete čtenářům portálu i60 objasnit vznik akce WINE&ARTPRAGUE?  
Tento nápad jsme dostali při putování po vinných sklípcích v České republice. Není žádným tajemstvím, že vinařské stezky si už našly svoje příznivce. Přemýšleli jsme, jak podobné putování zorganizovat po pražských galeriích a pak už jenom stačilo vytvořit ten správný tým, oslovit jednotlivé galerie v Praze 1 a Praze 2 a k nim vybrat vhodné dodavatele dobrých tuzemských vín. Po velkých diskusích jsme zvolili období babího léta a udělali jsme dobře. Ohlas byl pozitivní, stejně jako příjemná a přátelská atmosféra celé akce.  

Co toto putování představuje?  
Návštěvníci si v sobotu 9. září budou moci na konkrétním vybraném místě zakoupit voucher, který je bude opravňovat k ochutnávce vín ve vybraných galeriích v historickém centru Prahy a stejně tak jako turisté na vinařských stezkách budou mezi 10. a 17. hodinou se sklenkou a mapkou v ruce "cestovat" za vínem a výtvarným uměním. 

A co se děje v pátek 8. září?  
V tento den proběhne workshop, který není určen veřejnosti. Zástupcům destinačních agentur, krajů, měst a obcí a samozřejmě zástupcům podnikatelů na něm bude společně s agenturou CZECHTOURISM představen nový nadregionální produkt ČESKO, ZEMĚ HOJNOSTI, zaměřený zejména na regionální zážitkový turismus a regionální produkty. Jsem přesvědčen, že právě zpestření tuzemské a přeshraniční nabídky by mohli přivítat i čtenáři portálu i60.  

Přibližte nám, prosím, co na návštěvníky čeká?  
Každý voucher zaručuje jeho držiteli, že může navštívit všechny galerie, které se do této akce zapojily. V nich proběhnou komentované prohlídky, setkání s autory, v některých případech i hudební produkce. Zároveň je voucher vstupenkou na řízené degustace vín. V letošním roce jsou novinkou zahraniční partneři, takže kromě vín české a moravské provenience budou nabízena vína zahraniční. Jistě někteří milovníci dobrého vína využijí i možnost vybraný výrobek si i zakoupit. Aby putování bylo ještě zajímavější, čeká účastníky nabídka z oblasti zážitkové turistiky, kterou organizují vybrané kraje. Právě z tohoto důvodu je každým rokem partnerem agentura cestovního ruchu CZECHTOURISM.  

Mohl byste prezentovat alespoň některé galerie, které se do akce zapojí a také jména některých vinařství?  
Mezi galeriemi můžu jmenovat například Galerie LaFemme, Galerie U Zlatého kohouta, Galerie Jaroslava Frágnera... Víno by letos opět měli dodávat: Bettina Lobkowicz Vinařství, Rodinné vinařství Sedlák, Vinařství Volařík Mikulov, Kraus mělnické vinařství  

Kolik bude v letošním roce stát voucher a jak se k němu dostanou čtenáři portálu i60?  
Návštěvnický voucher bude stát 290Kč. Vzhledem k tomu, že portál i60 je partnerem akce WINE&ARTPRAGUE, rozhodli jsme se jeho čtenářům dát 20% slevu. K té se dostanou tak, že na našem webu: www.vinoaumeni.cz, napíší jména osob s heslem i60 a na výdejním místě v Karolínu (vchod z ul. Železné), v den akce 9. září, od 9.30 -15 hod, získají vouchery za 230 korun na své jméno pod heslem i60. Bližší informace sledujte prosím na našem webu: www.vinoaumeni.cz.

 

Příští týden představíme čtenářům portálu i60 jednotlivá vinařství, která budou nabízet v rámci WINE&ARTPRAGUE svoje produkty. V pátek 1. září 2017 budeme prezentovat vybrané autory, s jejichž díly se v rámci této akce seznámíte.

víno výtvarné umění
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie
Ke stažení
WINE AND ART letak A5.pdf

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...